Det gode liv

Gravid efter 10 års kamp: Min baby er et mirakel

12. maj 2016 af Louise Søgaard. Foto: Polfoto
I 10 år kæmpede Liz og hendes mand for at få et barn. De var igennem syv reagensglasbehandlinger og brugte hele 300.000 kr. i håb om at blive forældre. Uden held. Men så oplevede Liz et mirakel.
Lille Willow er et mirakel.

I 10 lange år var Liz og hendes mand, Greg, igennem syv reagensglasbehandlinger og brugte omkring 300.000 kroner på at blive forældre. Men forgæves. Det hårdt prøvede par kunne ikke mere og besluttede sig for at give op. Og så skete miraklet – Liz blev gravid på naturlig vis.

Allerede på deres bryllupsnat aftalte Liz og Greg, at de straks ville gå i gang med at stifte familie. De havde dannet par i seks år, rejst verden rundt og gået nok i byen.

LÆS OGSÅ: 4-årig skammede sig over sit høreapparat: Mors opfindelse er genial

– Jeg var 35 år, og mit ur tikkede. Men der skete ingenting. En test viste, at Greg dannede antistoffer mod sin egen sæd, og at det derfor ville være meget svært for ham at befrugte mig, fortæller Liz Walton fra Saltford i England.

Parret besluttede at bruge deres opsparing på familieforøgelsen. Liz stak sig selv med hormonsprøjter for at modne så mange æg som muligt, og parret var meget spændte, første gang to befrugtede æg blev lagt op i hende. Da resultatet kom fjorten dage efter, var Liz knust, og for hver gang, et nyt forsøg mislykkedes, blev hun mere og mere ulykkelig.

LÆS OGSÅ: 14-årige Thomas henrettede sin lillesøster

– Jeg kunne ikke tåle at se gravide kvinder på gaden. For at undgå at blive sådan en bitter, barnløs kvinde, var jeg nødt til at gøre noget. Jeg meldte mig til forskellige åndelige kurser, og efter syvende og sidste mislykkede forsøg på at blive gravid rejste jeg til Indien alene. Jeg måtte lære at acceptere min skæbne som barnløs og i stedet finde et nyt formål i livet. Da jeg kom hjem, startede jeg som selvstændig rådgiver for barnløse par. Det gav mig et positivt indhold i tilværelsen, fortæller Liz.

Troede hun var syg

Hun var 42, da hun og Greg besluttede sig for at opgive forældredrømmen. Da havde de brugt mere end 300.000 kroner på fertilitetsbehandlinger, og Liz havde ikke været gravid én eneste gang. Deres forhold havde flere gange været tæt på at gå i stykker. Liz var vred på Greg, fordi han holdt sine følelser for sig selv. Hun følte, at det kun var hende, der kæmpede for, at de skulle have en familie. Deres sexliv var forvandlet til et projekt, som handlede om cyklusser og temperaturer i stedet for begær. Alligevel blev de sammen.

LÆS OGSÅ: Myrdede teenager for 32 år siden: Fældet af sin datter

Som 45-årig blev Liz syg med influenza. Troede hun. Hendes menstruation var også udeblevet. Hun gættede på, at hun var kommet i overgangsalderen. Der faldt det hende slet ikke ind, at det overhovedet kunne lade sig gøre, at hun var gravid. Men det kunne det, og parret var lykkelige.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lille Willow er et mirakel.

Det var først, da Liz gav op og derfor slappede af, at det lykkedes hende at blive gravid.

Willow er et mirakel

Tidligt i graviditeten mente lægerne, at der var for meget fostervand, og at det kunne tyde på en kromosomfejl. Der gik seks uger, før parret fik svaret på den prøve, der viste, at alt heldigvis var i den fineste orden, og at de ventede sig en sund og rask lille pige.

– Først da jeg var i 38. uge, kunne jeg slappe af. Fødslen tog 16 timer, og ud kom lille Willow med helt åbne øjne. Hun vejede 3,4 kilo og var helt perfekt. Jeg har aldrig været lykkeligere. Jeg er sikker på, at det lod sig gøre, fordi Greg og jeg begge slappede af og ikke længere bekymrede os om det, fortæller Liz Walton, der altså nåede at blive 46, inden hun fik sin største drøm opfyldt.

Sponsoreret indhold