Det gode liv

Gry er blevet mor igen efter drabsanklage

13. august 2013 af Morten Nøhr Mortensen, Foto: Gregers Kirdorf
Gry Kristina Serwin har været igennem det værst tænkelige mareridt. Hun mistede sin toårige søn Lukas, og i 14 måneder var hun anklaget for at stå bag hans død. I dag har politiet droppet den alvorlige anklage, og glæden har nu atter fået plads i livet.
Gry med Thomas og hans to piger Sophia og Amalie i 2010
Gry med Thomas og hans to piger Sophia og Amalie i 2010

Langt om længe er der sket noget godt i Gry Kristina Serwins liv. Hun er blevet gift med sin elskede mand Thomas, og så er hun blevet mor til deres fælles barn. En lille datter.

- Hun er simpelthen så skøn, lyder det glædestrålende fra den i dag 32-årige kvinde fra Hasselager udenfor Århus.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men ret hurtigt i samtalen med Ude og Hjemme står det dog klart, at tabet af Lukas og den årelange drabsanklage, der var rettet mod hende, altid vil fylde meget i hendes liv.

LÆS OGSÅ: Sådan havde Gry det, da hun stod anklaget for at have dræbt sin egen søn

- Det kommer man aldrig over. Det vil altid følge en. Jeg savner Lukas, og jeg synes jo også, at min datter ligner ham, fortæller hun uden dog at lægge skjul på, at hun nu er blevet i stand til at nyde de glade stunder med Thomas og deres fælles datter.

Uforklarlig død

Men kampen tilbage til lykken har været ekstrem hård. Da Gry var 28 år, døde toårige Lukas uforklarligt. Det var tirsdag den 18. august 2009.

I mere end et år herefter var hun anklaget af politiet for at være skyld i sin søns død. Også Thomas var en overgang sigtet i sagen, men her frafaldt politiet hurtigt anklagen. I et interview med Ude og Hjemme forklarede Gry dengang sin håbløse situation. På det tidspunkt havde hun været sigtet for drabet i et år. Og følte et umenneskeligt pres.

- Hvordan skal jeg komme videre med mit liv, når jeg har sådan en voldsom anklage hængende over hovedet, lød det dengang, hvor hun også oplevede flere ubehagelige episoder.

Kaldt barnemorder

- Folk på gågaden har kaldt mig barnemorder. Det samme har jeg oplevet på Facebook, fortalte Gry.

Men anklagen mod hende var dengang umulig for den unge mor at ryste af sig. Hovedsageligt fordi retsmedicinere under obduktionen af den toårige dreng konstaterede, at han havde skader i bughinden, som man vurderede til muligvis at være fremkommet ved et slag mod maven. Andre blå mærker på den lille drengs krop fik politiet til at løfte øjenbrynene yderligere.

LÆS OGSÅ: Jette var i flere år morderens kone - indtil hendes afdøde mand pludselig blev frikendt

- Det fik politiet til at tro, at jeg havde været voldelig overfor ham. Men jeg elskede min søn over alt på jorden og kunne aldrig gøre ham fortræd. Han var en vildbasse og en "tumlerik", og han havde altid masser af blå mærker, forklarede Gry, dengang sigtelsen stadig var oprethold.

Lukas var sløj

Hendes livs værste dag startede, da hun om morgenen den fatale augustdag sad med Lukas og så tegnefilm. Han havde netop spist morgenmad sammen med Thomas, men Lukas havde kun lyst til at par mundfulde havregryn. De blev enige om, at Lukas virkede sløj og ikke skulle i børnehave.

Gry tjekkede sin lille søns temperatur, som var helt normal. Men hun ville for en sikkerheds skyld kontakte vagtlægen. Det nåede hun ikke. Da Gry kaldte på sin søn fra køkkenet ved 12-tiden kom der intet svar. Lukas lå på sofaen med halvt åbne øjne ude af stand til at trække vejret.

Selv om Gry forsøgte at genoplive den lille dreng og ambulanceredderne fortsatte genoplivningen nogle minutter senere, så blev Lukas erklæret død på Århus Universitetshospital klokken 13.

LÆS OGSÅ: Stine Hesselholdt fra De unge mødre har også været anklaget for babyvold

Faldt ned ad gyngen

Gry forklarede senere, at hendes søn formentlig blev skadet i bughinden, da han nogle dage før sin død faldt ned fra en gynge, han netop havde fået sat op i haven.

- Han klagede sig lidt, men var ellers frisk til at lege hurtigt efter. Det er den eneste forklaring, jeg kan give, forklarede Gry, der midt i sin sorg blev aflyttet af politiet og gentagne gange måtte ind på politistationen.

- Det er hårdt at sidde i timelange afhøringer og få af vide, at man ligeså godt kan indrømme, man har slået sit barn ihjel. At sidde midt i en sorg samtidig med at nogen mistænker dig for at have slået dit barn ihjel, sagde hun dengang til Ude og Hjemme.

Men i dag ser hun og Thomas lysere på tilværelsen, selvom savnet efter Lukas fylder meget.

- Nu kan vi komme videre med vores liv, lød det fra dem, da Ude og Hjemme besøgte parret kort efter, politiet havde trukket den alvorlige drabsanklage tilbage.

LÆS OGSÅ: Sådan reagerede Gry, da hun endelig blev frikendt

Sponsoreret indhold