Det gode liv

Han er 52 år, hun er 24: Vi er ligeglade med fordomme

7. juli 2018 Af Carsten Holst. Foto: Gregers Kirdorf.
Just Graf var betænkelig, da varme følelser blev til kærlighed mellem ham og den langt yngre Michele. Hun var derimod parat til at gå hele vejen, og nu venter den midaldrende herre og den 24-årige kvinde barn.

Kærlighed har ingen alder, og det er 24-årige Michele og den mere end dobbelt så gamle Just Graf et smukt bevis på. Det bliver svært at finde to mennesker, der er lige så glade for hinanden som de to. Just er 52 år og stolt som en pave, når han sender kærlige blikke mod sin gravide kærestes mave.

Barnet forventes til verden i midten af juli, og Just har været nede på knæ for at fri. Hun sagde med glæde ja, og brylluppet skal stå til næste år. Familieforøgelsen er planlagt, og parret venter et ønskebarn. Just er sin fremskredne alder til trods parat til både bleskift, kolik, barnegråd og søvnløse nætter.

De vordende forældre glæder sig mindst lige så meget, som hvis det var første gang, de skulle være far og mor. For Just er det fjerde gang, at han forøger befolkningstallet, mens Michele venter sit andet barn.

To af Justs børn er ældre end Michele, og man skal i det hele taget holde ørerne stive, når den midaldrende midtjyde fra Ilskov nær Ikast fortæller om sine familieforhold. Just er i øjeblikket – inklusive en 17-årig plejesøn – far til fire, og for fem år siden oplevede han at blive både far, morfar og farfar inden for godt 12 måneder.

– Vi er ligeglade med fordomme. Det eneste, der betyder noget, er, at vi elsker hinanden. Tallene på vores fødselsattester er ligegyldige, og vores kærlighed er større end alt andet. Folk må tænke lige, hvad de vil. Det ændrer alligevel ikke noget for os eller vores forhold, siger Michele og Just Graf med én stemme.

Læs også: Forelskede sig i en 35 år ældre mand

Ingen panikalder

For nylig deltog Just og Michele i DR 1-serien ”Panik før lukketid”. Her fulgte man en række personer, der står ved en skillevej midt i livet, og hvor kroppen forfalder, rynkerne dukker frem, og børnene flytter hjemmefra. Men der er ingen panik i Just Grafs liv, snarere tværtimod. Han hviler i sig selv, og hans ro smitter tilsyneladende af på Michele.

Det er mange år siden, at hans første to børn flyttede hjemmefra. Men så laver Just blot nogle nye, der kan holde ham ung, og som kan sikre ham daglig livsglæde. For fem år siden blev han med en tidligere kæreste far til Liv, og datteren er på weekendbesøg, da Ude og Hjemme kigger indenfor i den store villa med kæmpestor naturgrund i Ilskov. Just renoverer ejendommen både ude og inde som gør det selv-mand, når han ikke passer sit eget firma i Kolding.

Datteren Liv hopper lystigt på trampolinen sammen med Micheles 5-årige søn William. Her er der for alvor tale om mine, dine og snart vores børn.

– Vi møder sjældent fordomme, men egentlig er jeg ligeglad. Jeg ved jo godt, at de findes. Der har kun været en enkelt ubehagelig episode, da en beruset mand kaldte Just for pædofil på grund af vores aldersforskel, siger Michele.

– Nogle tror, at jeg har taget Just for pengenes skyld. Men så kender de hverken mig eller den virkelighed, som jeg lever i. Jeg vil f.eks. gerne have et kørekort og en bil, men først når jeg selv får råd til at betale. Jeg er ikke økonomisk afhængig af Just og bliver det aldrig.

Se også: Daniella arbejdede i årevis som prostitueret: Jeg skammer mig ikke mere

Lad folk snakke

– Jeg faldt for mange ting hos Just, og det var ikke kun hans gode udseende, charme og udstråling. Jeg havde tidligere haft jævnaldrende kærester, men følte mig tiltrukket af hans modenhed og erfaring. Jeg søgte en mand, som jeg kunne leve et stille og roligt liv med, og det har jeg fået, siger Michele.

Selv om Michele på dengang 21 år var overrasket over, at Just havde rundet de 50, var hun ikke betænkelig. Hun troede, at han var mellem 35 og 40 år. I fjor flyttede parret sammen i det hus, som Just havde købt i Ilskov.

Selvfølgelig tænker de begge en gang imellem på de næsten 29 års aldersforskel, og alt andet ville være mærkeligt. Michele er bevidst om, at hendes mand er sidst i 60’erne, når deres barn skal konfirmeres, og at han også er en moden mand allerede ved de første møder på skolen. Når hun fylder 50, er han en ældre herre på 78.

– Hvis jeg da lever til den tid, indskyder Just med et smil.

Læs også: Michelles mand har fået en dødsdom: Vores datter skal vokse op uden far

Tag chancer

Hans betænkeligheder går mest i retning af, hvor længe barnet får lov at have en far – og omvendt. Men i dagligdagen er det helt andre og mere positive tanker, der huserer i hovederne på de to.

Da Just mødtes med Michele, var hun den eneste af de to med en tatovering. Nu har han overhalet hende, og på hans krop er der tatoveret flere kloge sætninger og ordsprog. Det ene lyder oversat fra engelsk ”Mit liv – mit valg”, og på armen står der en leveregel, som Just har taget til sig. Her står også på engelsk: ”Lev dit liv og risikér det hele. Tag nogle chancer og tag knubsene”.

– Jeg elsker børn, og jeg elsker Michele. Hun giver mig modspil, og hun siger mig imod. Sådan skal en hustru være. Jeg synes ikke, at det var en stor chance at tage, da jeg forelskede mig i hende. Så kan folk sige og mene, hvad de har lyst til. Det vigtigste for både Michele og mig er kærligheden til hinanden, og den er stor, siger Just Graf.

Sponsoreret indhold