Det gode liv

Han ventede på mig i 28 år

11. august 2013 af Joan Andersen, Foto: Gregers Kirdorf
Annette og Dannis kæresterier endte i tårer dengang i slutningen af 1970’erne, men de glemte aldrig deres spæde kærlighed. Efter 28 år uden kontakt fandt de hinanden på facebook, og igen slog kærligheden gnister. Barndomskæresterne planlægger nu at blive gamle sammen.

Den første kærlighed var den største. Annette og Danni vidste ikke, hvordan det ville ende, da de som 12-årige mødte hinanden i ungdomsklubben "Fristedet" i Horsens og blev kærester.

Ung kærlighed

I et år var parret uadskillelige. De gik i ungdomsskole og fritidsklub sammen. I starten gik de i forskellige skoler, men Danni flyttede skole og kom i Annettes klasse.
- Vi var sammen hver dag, hele tiden, siger Annette.
Men forholdet gik i stykker.
- Der kom andre piger. Jeg var lidt dum, og så skiltes vi, fortæller Danni ærgerlig.
- Ja, så skulle jeg ikke have mere med ham at gøre, siger Annette, der fik knust sit hjerte for første gang.

Læs også: Et kærlighedstestamente: 20 råd til et bedre liv

Kampen for kærligheden

Danni forsøgte ihærdigt at få Annette tilbage, men hun stolede ikke længere på ham, så selv om de stadig så hinanden hele tiden, afviste hun ham gang på gang. Og da Danni, som var noget af en rod, blev smidt ud af skolen, var det begyndelsen til enden for de to.
- I 1985 fik jeg at vide, at hun var gravid. Jeg var så ked af det. Der forsvandt min drøm. Jeg så for mig, hvordan hun fik mand, hus og familie. Jeg så hende en enkel gang inde i byen med en klapvogn. Det gjorde ondt i hjertet, fortæller Danni, som ikke anede, at Annette, som var 19 år, faktisk var alene med sin søn i fem år.

Flugten til Sverige

Danni flygtede fra Horsens. Først til Aarhus, så sejlede han lidt, og til sidst rejste han over til sin storebror i Sverige.
- Tankerne om Annette var der stadig, men hun var jo et afsluttet kapitel, siger Danni, der bliv gift og blev far til tre børn.
- Mit ægteskab fungerede aldrig rigtig. Vi var gift i 14 år, men min ekskone siger, det var som om, jeg havde en anden. Det havde jeg ikke, men det var jo Annette, jeg ville have, forklarer han.

Læs også: Mek Pek: Anden gang var lykkens gang

Fundet på facebook

Annette havde det ikke helt på samme måde.
- Jeg tænkte ikke rigtig på ham i de år. Han havde jo skuffet mig. Først da facebook kom, forsøgte jeg at finde ham, men han var som sunket i jorden, siger hun.
Danni hed nemlig Ewald, da han boede i Horsens. Han tog navneforandring som et symbol på, at han havde lagt fortiden, hvor han ikke var nogen særlig rar fyr, bag sig.
- En aften sad jeg på facebook og fandt gamle klassekammerater. Jeg så et billede af Annette og skrev til hende: Kan du huske mig, fortæller Danni.
Annette skulle lige overbevises, inden hun troede på, at Danni var barndomskæresten Ewald. Derefter begyndte de at skive sammen. I starten kun lidt og kun som venner, for Annette var gift med faren til hendes to yngste børn.

Annette blev single

Men en dag blev Danni ringet op: Har du hørt det?
Annette var gået fra sin mand. Danni væbnede sig med tålmodighed. Han ville høre det fra hende selv.
Inden længe fik han en besked fra hende. Derefter intensiverede de kontakten over facebook, og de bestemte sig for at mødes. Danni bookede et værelse på Hotel Opus og tog til Horsens. De kunne ikke vente på deres aftalte date lørdag aften, så fredag eftermiddag opsøgte han Annette.

Læs også: De sødeste frierier

Føtex gik i stå

- Hun arbejdede som kassedame i Føtex. Alle vidste, jeg kom, og alle gloede på mig, fortæller Danni, der rystede på hænderne, mens han nærmede sig Annette ved kassen.
Hun var ved at ekspedere en ældre dame, men havde svært med at koncentrere sig.
- Unge mand, vil du være sød at gå rundt om hjørnet, du distraherer kassedamen, sagde damen.
Efter damen kunne Annette endelig lukke kassen og få et knus.
- Alle kiggede på os, og hele Føtex gik i stå, fortæller Annette.
Om aftenen mødtes de igen på hotellet.
- Jeg fik mit første kys af hende der, og så snakkede vi rigtig meget, siger Danni.
Faktisk talte de sammen de næste 48 timer, inden Danni tog tilbage til Sverige. Der havde de allerede bestemt sig for at blive kærester igen.
- Jeg var ikke i tvivl, siger Annette og sender Danni et kærligt blik.
- Jeg fik alle følelserne for hende tilbage, siger Danni.

Vil blive gamle sammen

Efter små fem måneder flyttede Danni til Horsens. Måneden efter blev de forlovet. Den 17. oktober 2011 fejerede parret deres årsdag på Hotel Opus, hvor de havde deres første date. På den dag gik Danni på knæ og friede til sin elskede.
- Så tudede jeg. Og jeg sagde selvfølgelig ja, fortæller Annette.
Parret blev gift den 17. november sidste år. De bor nu sammen i Horsens med Annettes to yngste pige på 10 og 12 år.
- Det har selvfølgelig ikke været lutter lagkage, men vi er meget lykkelige sammen. Vi behøver ikke at sige så meget, vi forstår bare hinanden, siger hun med et smil.

Sponsoreret indhold