Det gode liv

Heidi er lam fra livet og ned: Hunden Flax hjælper med alt

10. januar 2017 Louise Soegaard
Servicehunden Flax er verdens sødeste og mest hjælpsomme hund. - Det eneste, han ikke kan, er at vaske mine gulve, siger Flaxs ejer Heidi, der blev lammet i en forfærdelig ulykke som barn.
Servicehunden Flax kan hjælpe med alt.

- Flax gør alt, hvad jeg beder ham om, siger Heidi Paulsen fra Tønsberg i Norge og giver sin firbenede følgesvend et kram.

Servicehunden Flax hjælper med alt

Flax er uddannet til at være servicehund og oplært til at udføre en række praktiske opgaver sammen med Heidi. Den to år gamle hund er uddannet på Hundeskolen Vejviseren.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hund lærer børn at læse

Det var en ulykke tidligt i livet, som betød, at Heidi fik brug for en servicehund. Hun var bare to et halvt år gammel, da hun fik lov at komme med op på sin fars traktor.

Ulykke lammede Heidi

- Jeg faldt af traktoren og havnede under et af hjulene. Derefter var jeg lam fra livet og ned, og lige siden har jeg siddet i kørestol. Jeg havde lært at gå inden ulykken, men jeg kan ikke huske, hvordan jeg skal bruge mine ben, fortæller Heidi.

Hun husker, at hun som barn og ung tænkte meget over, hvordan livet ville være, hvis hun kunne gå.

Lisa reddet af sin hund Marley

- Jeg bestemte mig dog for, at den slags tanker skulle jeg lægge fra mig. De gjorde kun alt meget værre. Så i stedet ville jeg fokusere på mine muligheder, siger Heidi.

Hun fik sig en uddannelse, og i dag arbejder Heidi som rådgiver på NAV Vestfold. Hver dag har hun følgeskab af hunden Flax. Han er ikke hendes første servicehund, og han bliver ikke hendes sidste, men han er noget helt specielt.

Bærer indkøb og vasker tøj

Hjemme i Heidis lejlighed har Flax mange opgaver. Han åbner dørene, bærer indkøbsposer og henter ting fra skabene, når Heidi skal lave mad. Han tager sågar tøjet ud af vaskemaskinen og lægger det i en kurv til sin madmor.

- Jeg kan ikke rose Flax nok. Det er hans skyld, at jeg overhovedet er i stand til at arbejde fuld tid og være social. Jeg har mange venner, men Flax giver mig også godt selskab, og jeg er heldig at have ham i mit liv, siger Heidi.

Sjov dansk video om to hunde, som spiser med kniv og gaffel, går verden rundt

Flax aflaster Heidis søn

Det er ikke kun Heidi og Flax, som bor i lejligheden. Det gør Heidis 18-årige søn, Christoffer, også.

- Det har hele tiden været min hensigt, at min tilstand ikke skulle belaste Christoffer. Flax gør mange af de ting, som jeg tidligere skulle have hjælp til. Det eneste, jeg nu har brug for, er hjælp til at vaske gulvet. Flax er ikke så god til at bruge moppen, griner Heidi.

Læs hele historien i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 11. januar 2017.

Her kan du se nogle billeder af, hvordan Flax hjælper Heidi:

Servicehunden Flax hjælper med alt

Sponsoreret indhold