Det gode liv

Hittebarnets store triumf: Uddannet på samme skole, hun blev fundet

21. juni 2016 Louise Soegaard
Cirklen er sluttet, siger den lykkelige nyuddannede student Jillian. Hun blev fundet som hittebarn efterladt få minutter gammel i en kasse på San Francisco State University. 31 år efter gennemførte hun sin uddannelse på selv samme universitet på trods af ordblindhed.
Jillian Sobol jubler med sin studenterhue på San Franciscos Universitet

Jillian blev født af en ulykkelig ung studerende, der dengang tilbage i november 1984 fødte alene, smed sin moderkage i en skraldeskakt, rev navlestrengen over til sin nyfødte baby og lagde barnet i en papkasse på et vaskeri på det universitet, hvor hun læste og boede.

baby Jane Doe Jillian Sobol da hun blev fundet som hittebarn

Her er Jillian som spæd, da hun blev kendt som hittebarnet baby Jane Doe.

Det var en barsk start på livet, men ulykke blev ikke Jillians skæbne. Siden Jillian var spæd, har hun tværtimod været forfulgt af held.

LÆS OGSÅ: Hittebarnet Claudia fandt sin mor efter 33 år.

En engel fandt hittebarnet

Det var Jillians held, at en mandlig studerende skulle vaske sit tøj og opdagede, at en kasse bevægede sig en smule. Jillian havde ligget i kassen og kæmpet for sit liv i flere timer. Hendes kropstemperatur var faldet og hendes hud var allerede blålig. Hun risikerede både at dø af kulde og af den infektion fra den groft afklippede navlestreng. Hun skreg ikke. Måske fordi hun allerede var for kold.

Igen var Jillian heldig. Den eneste anden person i vaskeriet var den unge sygeplejestuderende

Ester Wannenmacher, som netop havde afsluttet et kursus i spædbørnepleje. Hun vidste præcis, hvad hun skulle gøre, da den mandlige student spurgte hende, om hun vidste, at der lå en baby i kassen.

Ester stak to fingre ind i munden på babyen, for at sikre sig, at der ikke var noget, som blokerede luftvejene. Hun fjernede det beskidte håndklæde, barnet var svøbt i, og undersøgte den lille pige. Med det samme kunne hun se, at pigen var i fare for at dø af kulde, så hun lagde pigen ind til huden på sit bryst, for at varme hende op. Imens ringede den unge mand 911.

LÆS OGSÅ: Maria ammede et hittebarn

Andre studerende myldrede til og hentede rene håndklæder. Esther bemærkede, at babyen stadig var fuld af fosterfedt, som normalt bliver vasket af babyer, kort tid efter de er født. Der gik blot ti minutter, før en ambulance kom, og Esther måtte overrække pigen til redderne. Der følte hun sig allerede knyttet til barnet.

-Jeg tror ikke på tilfældigheder. Det må have været himmelske kræfter, der sørgede for, at jeg var der. Og jeg kunne ikke lade være med at tænke over, hvordan hendes liv mon ville blive, har den nu 53-årige Esther fortalt San Francisco Cronicle, der for nyligt atter bragte historien om hittebarnet, som de dengang døbte baby Jane Doe, og som siden fik navnet Jillian Sobol.

Første gang, avisen skrev om Jillian, var samme dag, hun blev fundet. Nu 31 år efter kunne San Francisco Cronicle skrive om Baby Jane Doe, at det er lykkedes hende at gennemføre et studie på selv samme universitet, hvor hun blev fundet.

Familien drømte om at få hittebarnet

-Det er historien om håb, glæde, optimisme, familie og San Francisco State University, udtalte den nu 31årige Jillian Sobol.

Da Jillian blev fundet, bekymrede mange sig om hendes skæbne. Flere skrev til myndigheder og bad om at adoptere den lille pige. Og atter var Jillian heldig. Familien Sobol, som allerede havde en adopteret søn på tre år, blev ringet op af adoptionsnævnet. De stod på venteliste til at adoptere en lillesøster eller bror, og de var ovenud lykkelige, da de blev udvalgt som forældre til Jane Doe.

LÆS OGSÅ: Tv-show´s største præmie: Vind en baby

-Allerede første gang jeg læste om hittebarnet på universitetet, blev jeg ramt af en meget voldsom følelse af, at her var vores barn, fortæller Jillians adoptivmor Helene Sobol.

Jillian Sobol med sine forældre til dimension.

Her ses Jillian til sin dimission sammen med sine forældre Helene og Sam Sobol.

Læs hele historien om Jillian i denne uges Ude og Hjemme:

Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold