Det gode liv

Hjalp fremmed i supermarked: Så blev fattig dreng millionær

27. juni 2016 Anne Kristensen
Foto: Screendump
16-årige Chauncy Black fra USA kan om nogen skrive under på, at det kan betale sig at være hjælpsom.

Solstrålehistorier kan man aldrig få nok af, og det er i sandhed sådan én, som i øjeblikket udspiller sig i Memphis, USA.

Den 16-årige Chauncy Black var fattig og sulten, og i håbet om at blive belønnet med en donut tilbød han forleden en fremmed mand, den 30-årige Matt White, at bære hans indkøbsposer ud til bilen foran supermarkedet Kroger Store.

Lottovinder giver 240 millioner kroner til de fattige

Chauncys hjælpsomhed har nu ændret hans liv. 

Så ham som en helt

Det gjorde nemlig så stort et indtryk på Matt White, at han ikke alene købte donuts, men også andre dagligvarer og toiletsager til drengen:

- Hans ansigtsudtryk var ret trist. Han så sulten ud. Jeg tænkte bare ved mig selv, at hvis jeg var i hans alder, så tror jeg ikke, at jeg bare kunne gå hen til andre og spørge dem om mad. Jeg så ham lidt som en helt, siger Matt White til nyhedsmediet KTLA 5.

Ville sælge sin baby for 15 millioner

Han kørte derfor også Chauncy hjem bagefter, så den unge mand ikke behøvede at bruge penge på bussen.

Vandt millioner og begik selvmord

Levede under fattige kår

Og her så han, hvor fattige kår, Chauncy og hans handicappede mor, Barbara, levede under: De havde kun en sofa og nogle lamper tilbage i huset, efter at røvere havde taget alt andet inventar, og deres køleskab var tomt.

Matt White started derfor straks en indsamling til familien på websitet GoFundMe.

Målet var at indsamle 250 dollars, så familien kunne købe en plæneklipper, som Chauncy ville kunne bruge til at tjene lidt lommepenge med hos andre familier.

Lottovinder: Pengene har ødelagt alt

Indsamling er gået amok

Men siden er indsamlingen gået helt amok: På blot 13 dage er der blevet indsamlet over 271.000 dollars svarende til over 1,8 mio. danske kroner.

- Jeg er meget glad og stolt. Det betyder så meget for vores familie. Vi er meget taknemmelige over for alle, som har rakt en hånd ud til os for at give os et bedre hjem, siger Chauncy Black.

20-årig mors sidste gerning: Mistede livet - men reddede sin datter

Han har nu planer om at starte sin helt egen plæneklipperservice.

Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold