Det gode liv

Højgravid på første date

17. november 2015 af Joan Andersen. Foto: Polfoto
Hun troede, hun skulle være alenemor, men 28-årige Sarah drømte om en kernefamilie med far, mor og børn. Så selv om hun var højgravid, oprettede hun en datingprofil for at få en far til sit barn. Få uger efter var der bid. Hun skulle på date med drømmemanden.

- Du er temmelig gravid, er du ikke? spurgte han.

Det var deres første date. Sarah havde en kæmpestor maxikjole på. Hun kunne ikke – og ville ikke – skjule sin kæmpestore mave. Hun var nemlig højgravid. Faktisk var hun gravid i ottende måned.

28-årige Sarah Conners, en frisør fra Bristol i England, havde slået op med sin kæreste, før hun opdagede, at hun var gravid. Nu stod hun pludselig med udsigt til at blive alenemor, og det var bestemt ikke sådan, hun havde forestillet sig sin fremtid.

Læs også: Karl døde første dag i vuggestuen

Så stor var Sarah, da hun mødte Lance på deres første date. Var var en smule rystet over mavens størrelse.

Oprettede dating-profil

Højgravid, blot to måneder før hun skulle nedkomme, oprettede hun profil på en dating-app, Oasis Dating.

– Jeg gik ud fra, at der nok ikke var nogen, der ville på date med mig, mens jeg var gravid, men det føltes ensomt at se andre par med deres babyer, så jeg oprettede en profil. Mere for at underholde mig selv end noget andet, fortæller hun.

Det var i juli 2013. På sin profil var hun helt ærlig om sin graviditet og fortalte åbent, hvor langt hun var henne, så hun forventede virkelig ikke at finde den eneste ene. Alligevel skete det.

– Min profil var ligetil. Jeg skrev, at jeg var gravid og skulle føde i september, og jeg håbede, det ikke tog pippet fra folk, fortæller Sarah.

– Jeg vidste godt, at nogle slet ikke ville have noget med mig at gøre, men jeg håbede, at andre ville være mere åbne, siger hun.

Hun begyndte at chatte med Lance, der arbejder som butiksassistent. Han var genert, men de skrev sammen i nogle uger. Først på app’en, siden blev de venner på Facebook og fortsatte med at skrive sammen der. Hurtigt fandt de ud af, at de faktisk boede tæt på hinanden i Bristol, så de besluttede sig for at mødes.

– Det var hans idé at mødes. Jeg kunne mærke, at han var sød, og det skræmte ham ikke, at jeg var gravid, fortæller Sarah til Daily Mail.

– Vi mødtes på en pub og spiste sammen, det var meget afslappende, selv om jeg tror, han var chokeret, da han så, hvor stor min mave var, siger hun.

– Jeg havde en maxikjole på, og han sagde: ”Du er temmelig gravid, er du ikke?”. Men han gjorde ikke et stort nummer ud af det, fortæller Sarah,

Der var tydeligvis den rette kemi mellem de to.

– Vi har været sammen siden. Lance arbejder om aftenen, så han kom hjem til mig og holdt mig med selskab om eftermiddagen. Han overnattede endda hos mig, inden jeg fødte, fortæller Sarah åbenhjertigt.

Læs også: Baby klyngede sig desperat til sin mor

Mødte sin drømmemand

I september fødte Sarah den smukkeste lille pige og gav hende navnet Elodie.

– Lance gav mig og Elodie tid og plads til at finde os selv efter fødslen, og da han begyndte at overnatte her igen, var han helt fantastisk, han stod endda op om natten for at se til hende. Jeg har aldrig følt, at Elodie ikke er hans barn, siger Sarah.

Parret blev forlovet i januar 2014.

– Selv om vi kun havde kendt hinanden i fem måneder, virkede det helt naturligt, siger Sarah.

I februar i år blev Lance og Sarah gift, og Elodie var selvfølgelig brudepige.

Sarah er klar over, at det er tabubelagt at gå på date, mens man er gravid, men hendes familie og venner støttede hende.

– Hvis jeg ikke havde gjort det, havde jeg aldrig mødt Lance, pointerer hun og opfordrer andre gravide singler til at gøre det samme.

– Hvis det er det, du har lyst til, så gør det. Måske finder du ikke din drømmemand, men hvis du er ulykkelig alene, er det bedre at have det lidt sjovt, siger hun.

Og det kunne jo være, at du ligesom Sarah fandt guld.

– Jeg fortalte kun nogle få mennesker, at jeg havde en datingprofil, og heldigvis var der ingen, der synes, det var underligt. De var bare glade på mine vegne. Hvis man har lyst til det, hvorfor så bekymre sig om, hvad andre folk tænker, lyder de kloge ord fra Sarah.

– Jeg følte mig godt nok en smule mindre attraktiv end normalt, fordi jeg var gravid, men at få et barn er det mest fantastiske, man kan opleve, så nyd det og omfavn det på den måde, du har lyst til, siger hun.

Lance er også lykkelig for, at Sarah oprettede den profil – og for, at han havde modet til at invitere hende ud.

– Jeg havde ingen betænkeligheder ved, at Sarah var gravid. Jeg lod det ikke komme i vejen, for jeg kunne virkelig godt lide hendes personlighed, og jeg syntes, hun var flot. Jeg er glad for, at jeg fandt modet til at invitere hende ud på den første date, og jeg fortryder intet, siger Lance, som nu er 27 år.

Læs også: Lone valgte ikke at blive mor: Aberne er mine børn

En lykkelig kernefamilie

I dag er Elodie 2 år, og hun er kernen i en solid famile.

– Jeg bliver tit helt overrasket over, at jeg nu befinder mig i en solid kernefamilie. Det hele skete så hurtigt, siger Sarah og tilføjer:

– Min ekskæreste ville ikke rigtig have noget at gøre med barnet, og det var fint med mig. Hvis han har lyst til at møde sin datter engang i fremtiden, er han velkommen til at kontakte os.

Men han skal nok være forberedt på, at hans lille pige ser Lance som sin far.

– Elodie kalder Lance for far, men når hun er gammel nok, forklarer vi hende, hvordan det hænger sammen. Lance vil også gerne have sit eget barn, så vi vil formentlig forsøge at få et barn mere om nogle år, siger Sarah.

Sponsoreret indhold