Det gode liv

Højgravid redder kærestens liv

21. august 2009 af Søren Johannesen. Foto: Gregers Overvad
27-årige Lotte Andersen glemmer aldrig den 24. juli. Den dag fik hendes kæreste, Rasmus Vand, 30, hertestop i to minutter. Kun Lottes hurtige reaktion reddede hans liv.

27-årige Lotte Andersen glemmer aldrig den 24. juli. Den dag fik hendes kæreste, Rasmus Vand, 30, hertestop i to minutter. Kun Lottes hurtige reaktion reddede hans liv. Nu siger lægerne, at han sandsynligvis vil komme sig helt. Forhåbentlig før Lotte føder om to måneder.

- Jeg håber da, at Rasmus er hjemme inden da. Ellers kan de bare køre ham et par etager ned. Han ligger på ottende sal, fødeafdelingen er vist på femte, siger Lotte.

Vi er på besøg på hospitalet i Randers, hvor Rasmus i sidste uge begyndte sin genoptræning, efter at have ligget i koma i ti dage. Han er ved godt mod, men han er træt og stadig ikke i stand til at bevæge sig.

- Jeg kan ikke engang løfte en nøgle siger han, mens parrets lille søn, Nicklas, på tre et halvt år kravler rundt på gulvet og leger med en legetøjs-majetærsker.
- Jeg er så glad for, at Rasmus er her endnu. Rasmus er jo manden i mit liv, siger Lotte og stryger sin elskede gennem håret.

Husker intet
Selv kan Rasmus ikke huske noget som helst fra den dag, da han på vej til lægen på grund af et alvorligt astmaanfald, pludselig steg ud af bilen og fremstammede, at Lotte skulle ringe 112. Han nåede lige at tilføje, at han elskede hende og Nicklas, før han kollapsede på fortovet.

- Han var ved at blive helt blå i hovedet. Jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre, fortæller Lotte, som ikke desto mindre endte som dagens helt. Med mobiltelefonen presset mod øret, fik hun sin livløse mand lagt ned og begyndte at give mund til mund.

Kort efter ankom ambulancen og tog over.
På Århus Kommunehospital blev Rasmus lagt i koma og kølet ned til 33 grader. En læge fortalte familien, at Rasmus havde haft hjertestop og ikke fået ilt til hjernen i to minutter. Ingen anede, om han ville leve eller dø.

Heldigvis gik det godt. Efter ti dage slog den 30-årige lagermedarbejder øjnene op.
- Det første han sagde til mig var: "Der kommer min kæreste". Da blev jeg godt nok glad, siger Lotte.

Sponsoreret indhold