Det gode liv

Holder ferie på fjerde år

7. august 2015 Joan Andersen
Hollandske Maartje sagde sit job op og holder nu ferie på fjerde år. Det kan du også. Læs her hvordan det kan lade sig gøre.

Hun havde et godt job som projektmanager for et softwarefirma, men hendes drøm gik i en helt anden retning. Så hun sagde jobbet op, og siden april 2012 har hun rejst verden rundt. Hun har været på ferie i mere end tre år nu.

Læs også: 10 tips til en bedre rejse med børnene

Følg hendes lange ferie her

Hollandske Maartje Smit har lige krydset Det Kaspiske Hav.

- Alt, jeg ved, er, at solen skinner, her er 50 grader, og vi er kommet sikkert frem til Kasakhstan, skriver hun i sin seneste update på facebook.

Hun har profilen Wanderlicious, hvor alle nysgerrige kan følge med i hendes ferie, som indtil videre har været i mere end tre år.

Alle kan gøre det

Hun håber, nogen af hendes nysgerrige følgere får lyst til at gøre det samme. Altså smide sikkerhedsnettet og hoppe ud i verden og leve som om morgendagen ikke eksisterer.

- Jeg er sikker på, at alle, der arbejder på et kontor, og med misundelse kigger på mine billeder på facebook, kunne leve på samme måde. Jeg forstå ikke, hvorfor der ikke er flere, som gør det, siger den unge hollænder.

Læs også: Idéer til gode ferieoplevelser

Sådan gør du

Hun startede med en pæn opsparing, men den holder selvsagt ikke evigt. Hun overnatter hos folk, hun møder på sin vej eller bruger couch-surfing, et netværk, hvor lokale stiller en sofa (eller seng) til rådighed. Når der er lavvande i kassen, tager hun et midlertidigt job.

- Jeg har været dykkerinstruktør på øen Útila i Honduras og turguide på Galápagos. Normalt arbejder jeg lige nok til at dække udgifterne, men nogle gange sparer jeg lidt op, fortæller hun til vice.com

Sponsoreret indhold