Det gode liv

Hundene førte dem sammen

28. oktober 2009 af Carsten Holst. Foto: Jørgen Ploug
Fælles hundeluftning blev til barn og bryllup.

Ann og Niels Christian har på kort tid skabt en romantisk familieidyl på en ejendom i Vendsyssel. For få år siden levede de begge som singler med hver sin hund. Den kunne ingen af dem drømme om at skifte ud til fordel for kærlighed. Derfor ledte de begge efter en partner, der var glad for dyr.

Da Ann Skindbjerg, 28, for få år siden boede i en beskeden lejlighed i Ålborg øst sammen med samojedehunden Elvis, drømte hun om at finde den eneste ene. Sammen med sit livs kærlighed ville hun bo på landet med børn, dyr og en pragtfuld natur uden for døren. Anns eneste betingelse var, at hendes kommende mand skulle være glad for hunde. Ellers kunne det være lige meget.

Læs også: Kærlighed til kryb

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Kærighed ved første vuf

I dag har Ann fået alle sine drømme opfyldt. Hun bor sammen med ægtefællen Niels Christian Skindbjerg, 31, på en pragtfuld ejendom tæt på Hjallerup i Vendsyssel. Ann har været heldig. Hun er lykkelig som få og fortæller med latter i stemmen om, hvordan hun og Niels Christian mødtes. - Det var kærlighed ved første vuf. Vi mødtes med hver sin hund i snor i en park i Ålborg. Niels Christian og jeg var på bølgelængde fra starten, og da hundene også kom fint ud af det med hinanden, var der ingen forhindringer for vores kærlighed, siger Ann Skindbjerg.

Petdating

Kærlighedens veje er uransagelige. Det er ægteparret fra Nordjylland et godt bevis på. De var begge i begyndelsen af januar 2007 enlige hundeejere. Ann var Ålborg-pige og havde samojeden Elvis, mens Niels Christian var lidt af en bondeknold, og boede alene med den blandede retriever Lady. De gik begge målrettet efter en partner, der er glad for dyr. Derfor lagde både Ann og Niels Christian en profil ind på datingsiden "petdating.dk", hvor mennesker med forkærlighed for dyr mødes.

Det var kærlighed ved første hundeluftning, da Ann og Niels Christian med hver sin firbenede ven i snor mødtes i Bundgårdparken i Ålborg. Det var fredag den 19. januar 2007 og blot få dage efter, at de havde fået kontakt med hinanden på datingsiden. Siden er det gået stærkt for de to turtelduer. Den 1. juli 2007 flyttede Ann ind hos Niels Christian på ejendommen nær Hjallerup, og hun blev gravid kort efter.

Nu arbejder hun med hunde

Den 22. marts 2008 fik de sønnen Noah. Han blev døbt, samtidig med at parret den 28. juni 2008 blev gift i Hammer Kirke. På gården er de omgivet af tre hektar jord, hunde, katte og flere arter ænder.

For få måneder siden åbnede de Kærgaards Hundepension, som den uddannede malersvend Ann nu er ansvarlig for. Hun får god hjælp fra husbonden, der driver et vognmandsfirma. Men hjælpen er gensidig.
Ann har nemlig erhvervet stort kørekort til lastbil med anhænger, så hun i travle perioder kan sætte sig bag rattet i den store lastbil.

- Mine drømme er gået i opfyldelse, men uden hundene og internettet havde vi aldrig mødt hinanden, siger Ann, mens hun spejder ud over den pragtfulde natur i Vendsyssel. Det stod ikke skrevet over hverken Anns eller Niels Christians vugge, at menneskets bedste ven, hunden, skulle få så stor betydning for de to. Ingen af dem måtte nemlig som barn få en hund, men det tog de revanche for som voksne. Så snart de fl yttede hjemmefra, anskaffede de sig som det første en hund.

På datingsiden fandt de to nordjyder hurtigt ud af, at de swingede sammen, og at de havde samme interesser. De skrev online med hinanden i en lille uge, inden de blev enige om at tage hver sin hund med til parken i Ålborg for at teste, om virkeligheden svarede til forventningerne.

Skønt hundeliv

- Min hund, Elvis, er en bisse, som sjældent kommer godt ud af det med andre hunde, siger Ann. - Derfor var det spændende at se, om han kunne enes med Lady. Men der var ingen problemer. Vi kunne ånde lettet op, for ingen af os var interesseret i at skille os af med hunden til fordel for kærligheden.

Det første møde blev afsluttet med kaffe i Anns lejlighed. Hun inviterede Niels Christian på middag næste dag, og siden har de to været uadskillelige. Ann er hundetræner og går til agility to gange om ugen. Hver onsdag går de sammen med Lady og Elvis til hundesvømning.

- Hundene skal have det godt. Uden dem havde Niels Christian og jeg aldrig fundet hinanden, siger Ann.

Sponsoreret indhold