Det gode liv

Jeg er stolt af min krop

15. februar 2016 Karin Heurlin
Morten Mejnecke
Ditte har altid følt sig lækker, selvom hun vejer over 100 kilo. Hun har også altid fulgt moden, og det irriterer hende, når kurvede kvinder bliver overset i modebilledet. I dag hjælper hun store kvinder med at finde lækkert tøj, som fremhæver de rigtige steder.
Ditte elsker alle sine over 100 kilo.Og det irriterer hende, at store kvinder bliver overset i modebilledet. Det er hun klar til at gøre noget ved. 
Ditte elsker alle sine over 100 kilo.Og det irriterer hende, at store kvinder bliver overset i modebilledet. Det er hun klar til at gøre noget ved. 

Hun fylder hele det store køkken-alrum i dobbelthuset i Jægerspris. Ikke på grund af sin størrelse 46. Eller fordi hun vejer over 100 kilo. Det lægger man faktisk ikke mærke til, når man står over for 35-årige Ditte Vallø. 

Hun suger bare opmærksomhed til sig, fordi hun med sine høje grin, sin ranke ryg, gulduret og den perfekte V-udskæring ligner en, der har fået selvtillid nok til fem personer fra fødslen.

LÆS OGSÅ: Dine venner feder

Det er nok heller ikke helt forkert. Selvtilliden har i hvert fald været med til at gøre Ditte til en fast del af den danske modeverden, hvor hun under modeugerne i København ofte har en stol på første række med sit navn på. Når hun tager plads med brystet skudt frem og håret kastet til siden, bemærker hun dårligt nok, at kvinderne ved siden af måske vejer det halve. 

Hjælper store kvinder

Ditte lever af at hjælpe store kvinder med at finde det rette tøj. Hun har et skarpt blik for mode, og hun ved ikke mindst, hvordan tøjet skal sidde, når man har mere krop end gennemsnittet.

I hendes øjne bliver kurvede kvinder tit både overset og svigtet, når det handler om mode.

LÆS OGSÅ: Overvægtige lever længere end undervægtige

– Jeg kan blive vred over at se modeserier til store piger. Det er altid noget med de tre B’er: Blonder, blomster og et bælte under brystet. Det ville man da aldrig putte en normalvægtig i. Selv om man er kurvet, vil de fleste jo gerne følge moden, som alle andre, siger Ditte, der også savner mere tøj i god kvalitet i store størrelse.

Bliver hurtigt varme

– Jeg har aldrig forstået, at der er så meget tøj i akryl til kurvede kvinder. Hør her: Store mennesker bliver hurtigt varme, fordi vi er tunge. Når vi bliver puttet i akryl, sveder vi endnu mere, og er der noget, overvægtige er bange for, er det at lugte af sved. Man vil ikke både være tyk og ulækker, siger Ditte med sin sædvanlige ironiske undertone, som også fylder en hel del på hendes blog ”Marilynscloset”, hvor hun deler moderåd til kurvede kvinder.

Læs hele historie i Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 17. februar 2016.

Få råd til lidt mere, med en rabatkode til Stylepit er der store besparelser på lige det du ønsker dig – Find den her rabatkode Stylepit

Rabat til hele familien!  med en rabatkode til Zalando kan hele familien få det de drømmer om, og med store besparelser! – Find din rabatkode her zalando rabatkode

Sponsoreret indhold