Det gode liv

Jeg føler mig klar nu

24. februar 2011 af Cecilie Wenstrup
Sine Vig Kjærgaard er et af dette års yngste deltagere i Dansk Melodi Grand Prix, men hun er ikke ukendt med at stå på en scene.
Foto: All Over, DR
Foto: All Over, DR

Når 18-årige Sine Vig Kjærgaard på lørdag går på scenen i Ballerup Super Arena, er det som en af feltets yngste deltagere. Men hun er bestemt ikke en pige, der er ukendt med at være i rampelyset.

Hvis man synes, Sine virker bekendt, er det fordi hun for fire år siden vandt "Scenen er din" på TV 2, da hun i finalen sang Elvis-sangen "Always On My Mind". I mellemtiden er Sine startet i 2. g på gymnasiet i Sønderborg, hvor hun stadig dyrker musikken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Min mor har altid gerne villet have, at hendes børn kom til at spille musik. Men mine ældre brødre ville hellere spille fodbold. Jeg kunne til gengæld rigtig godt lide det, fortæller Sine.

Ud over at synge spiller Sine klaver, og det er også blevet til lidt guitarspil, men det fungerede ikke så godt, fortæller Sine grinende.

- Jeg har altid godt kunnet lide at være på, og jeg kunne godt tænke mig at lave tv. Jeg vil gerne blive ved med at synge, men jeg vil også gerne andet end musik. Jeg er altid gået efter det, som jeg synes er sjovt, siger hun.

Nej til hjælp med kjolen
Bliver det ikke til et karriere inden for showbusiness, ender den kønne 18-årige pige nok med at læse psykologi, forklarer hun. Men i første omgang er det melodigrandprixet, som banker på. Og sommerfuglene i maven basker ivrigt rundt.

- Jeg føler mig klar nu, og jeg glæder mig rigtig meget, fortæller Sine. Hun har takket nej til at få hjælp af DR med tøjet, i stedet har hun fundet en ung designer, der laver den kjole til hende, som hun skal have på til det store musikbrag.

Vind smuk tunika fra Jensen Women

Sine har tidligere sunget sammen med Henrik Janson, der er en af de to svenske sangskrivere, der har komponeret balladen "You'll Get Me Through", som Sine skal synge. Da svenskerne skulle finde en solist til at synge deres sang, kom han straks i tanker om Sine.

- Det var da en kæmpe overraskelse, og jeg blev rigtig glad. Jeg føler, at sangen passer til mig, og jeg glæder mig til at synge den, siger Sine.

Sine mangler da heller ikke opbakning, når hun går på scenen. Hele 14 familiemedlemmer er der til at bakke hende op, heriblandt hendes brødre på 28 og 30 år, hendes forældre og kæresten Aske. Og så vil næsten alle kammeraterne fra hendes gymnasieklasse også være i salen for at heppe på hende.

- Det bliver en kanonaften, siger Sine forventningsfuldt.

Sponsoreret indhold