Det gode liv

Jeg ved mor står bag mig

15. september 2010 af Marianne Knudsen
Det kom som et chok for 17-årige Laura Christensen, da hun fandt ud af, at hun var gravid. Men som altid stod hendes mor lige bag hende.
Foto: Sten Wrem
Foto: Sten Wrem

Det var med bævrende stemme og tårer løbende ned ad kinderne, at Laura ringede til sin mor for at fortælle, at hun var gravid. Hun havde været ved lægen, og der var ingen tvivl. Laura var fem måneder henne.

Stadig kærester
- Jeg var ret nervøs. Det var jo heller ikke noget, min kæreste og jeg ønskede os lige nu. Vi havde kun været kærester i tre måneder, fortæller 17-årige Laura Christiansen fra Kirke Hyllinge ved Roskilde.
På hendes arm sidder i dag lille William på ni måneder og pludrer med sin rangle. Hans mor og far er stadig kærester, men bor hos hver deres forældre.

Læs også: Viljestærk ung mor

Familien hjælper
- Det fungerer rigtig godt, for her har jeg masser af hjælp. Der er altid en, der lige kan tage over, hvis jeg skal i bad, eller William fx er svær at trøste, siger Laura, der sidder omgivet af sin storesøster, 19-årige Carina, tvillingesøster Natacha og mor, Malou,
For selvfølgelig kunne Laura regne med sin familie. Det vidste hun egentlig også godt, da hun ringede til sin mor og overbragte hende nyheden om graviditeten.

Støtte datteren
- Vi kan jo ALTID regne med vores mor, smiler Laura.
Da det første chok over teenagedatterens besked havde lagt sig, gjorde 42-årige Malou nemlig, som hun plejer. Hun prioriterede sin familie højest og gjorde den det klart, at alle skulle stå sammen og støtte Laura så meget som muligt nu.

Læs også: Jeg turde ikke sige, at jeg var gravid

Altid en løsning
- Jeg har altid sagt til dem, at uanset hvad det drejer sig om, så kan de komme til mig. Det er vigtigt, at mine børn er ærlige, for så skal vi nok finde en løsning, siger Malou, 42 år.
Børnene er vokset op uden deres far, og det har været vigtigt for Malou, at de ikke har lidt afsavn, fordi de kun har haft hende.

Gået på kompromis
Det har betydet meget for mig, at de ikke har manglet noget. Hverken kærlighed eller materielle ting. Jeg er gået på kompromis med alt for at være en god mor. Karriere, tøj, fornøjelser har jeg nedprioriteret for at kunne give mine børn det bedste. Og jeg gjorde det gerne igen, siger Malou kærligt.

Hun havde heller ikke på nogen måde noget imod Lauras ønske om at blive boende derhjemme med sin søn. Til gengæld har hun været meget bevidst om ikke at fratage Laura moderrollen.
- Laura har faktisk klaret det rigtig godt, og det har ikke været nødvendigt at blande mig. Det har kun været i småtingsafdelingen, såsom lige at nævne at han måske skulle have en lille hue på eller at passe godt på ham på puslebordet, siger Malou.

Sponsoreret indhold