Det gode liv

Jens redder seks storm-ofre med sin traktor

8. december 2013 af Kasper Bækgaard. Foto: Privat
Stormen rev hårdt i varevognen, og da vandet stod op til motoren, forstod Jens, at det var alvor. Han vidste, at flere var fanget i de iskolde oversvømmelser i sommerhusene ved fjorden. Det ville tage for lang tid at skaffe en båd. Så tænkte han på sin traktor. Den kunne nok klare det. Han vendte bilen. Den dag reddede Jens og hans kone livet for seks mennesker, tre hunde og en kat.

Jens og Sabrina tænkte på deres venner i sommerhuset nede ved Fjorden. Stormen havde skabt kraftigt hævet vandstand fredag formiddag. Bare nu diget holdt.
Sabrina havde fået fat i dem på telefonen. De havde fortalt, at strømmen var gået, og at der var vand i haven.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Diget var brudt sammen

Jens læssede sin generator i kassevognen og ville køre de 3-4 kilometer derned. Vejen var oversvømmet. Han fortsatte, indtil vandet nåede til motoren. Så forstod han, at det var alvor.
Hele sommerhusområdet stod under meterdybt iskoldt vand. Stormen "Bodil" piskede bølger i det. Og vandet steg fortsat. Diget var brudt sammen.

- Først tænkte jeg på at skaffe en båd. Men det ville tage for lang tid, skønnede jeg. Så tænkte jeg på min mejetærsker og min traktor. De kunne måske klare turen, fortæller 41-årige Jens Larsen fra Kulhuse ved Roskilde Fjord.

Brugte traktoren som redningsfartøj

Valget faldt på Fiat-traktoren, selv om stormen havde smadret en rude til førerkabinen og der lå glasskår på gulvet.

Traktoren klarede turen gennem vandmasserne ned til sommerhuset. Situationen var alvorlig. På et havebord udenfor sad naboerne gennemblødt og rystede af kulde.

Rystede af kulde

Vandet stod op til kanten af havebordet, og det steg stadig. Hele området stod mellem en meter og 1½ meter under vand. Og det var iskoldt.

- Der var lidt panik derinde. De havde ventet på hjælp i timevis. Den ene kvindes ben var blå af kulde. De troede først, at jeg var fra Falck. Jeg forklarede, at jeg bare var mig, Jens med traktoren.

Reddede en ad gangen

Jens besluttede at køre dem i sikkerhed én af gangen - mere var der ikke plads til i førerkabinen. Den første blev den 65-årige Lisabeth Toft, der var værst medtaget af kulden.

Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-

Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.

Shorts'ne koster
kun 475,-

Sponsoreret indhold