Det gode liv

Jesper Juelsgård friede på sengekanten

20. marts 2012 af Carsten Holst
Dorthe vidste, at hun havde fundet manden i sit liv, da hun inviterede Jesper til Paris. Efter en spadseretur til Eiffeltårnet faldt Jesper på knæ og friede til hende. Nu håber parret, at romantikken rækker til at vinde Ude og Hjemmes bryllupsrejse til De Vestindiske Øer.
Foto: Jørgen Ploug
Foto: Jørgen Ploug

Som professionel fodboldspiller er Jesper Juelsgård, 23, fra Silkeborg vant til at præstere under pres. Men nerverne havde nær svigtet landsholdsspilleren, da han på et hotelværelse i Paris satte sig på sengen ved siden af kæresten, Dorthe Lindorff, 25, og tog et par dybe indåndinger.

Jespers kærlighed til kvinden i sit liv skulle bestå den ultimative test. Hjemmefra havde Jesper på gammeldags maner anmodet sin kommende svigerfar om datterens hånd, og hele dagen havde æsken med forlovelsesringen til Dorthe brændt i lommen som glødende kul.

Dorthe havde mavesmerter og forsøgte at komme til hægterne efter en spadseretur til Eiffeltårnet. Hun har som fotomodel boet og arbejdet i Paris og havde glædet sig til at vise Jesper byen. Men hun havde ikke forestillet sig, at miniferien på romantisk vis ville ændre hendes liv, og til september gør hende til fru Juelsgård.

Jesper satte sig på knæ og fik fremstammet, hvor meget Dorthe betyder for ham, og hvor meget han elsker hende. Endelig kom den lille, berømte sætning med den store betydning over Jespers læber: "Vil du gifte dig med mig?"

- Jeg begyndte at tude og sagde selvfølgelig ja. Jeg glemte næsten, at jeg havde ondt i maven. Jeg elsker ham højt, og kan ikke forestille mig et liv uden ham. Han er min eneste ene, og det var så smukt og sødt af ham, siger Dorthe.

Læs også: Sheena fortryder bryllup

Kærlighedens veje er både besynderlige og uforudsigelige. Således havde Dorthe ikke forestillet sig, at en bytur i Aarhus med veninderne i juli 2010 ville føre til frieri på et hotelværelse i Paris i december 2011. Men det gjorde det - også selv om Dorthe den sommernat for halvandet år siden i Aarhus havde alle amourøse parader oppe efter et forlist, længerevarende forhold.

Dorthe ville nyde livet som single. Hun sov hos en veninde i Aarhus ganske uvidende om, at den tømmermændsplagede ungersvend, der havde fået lov at sove på sofaen i lejligheden, var identisk med hendes kommende ægtemand. Jesper var efter en lang nat på diskotek ikke noget kønt syn den morgen, da Dorthe sagde farvel til ham, og kørte med sin far og mor hjem til Grenå.

- Vi havde fælles bekendte, og jeg anede intet om fodbold, eller hvem Jesper Juelsgård var. Han var sød, men jeg tillod ikke mig selv af have kærlige følelser for en anden, efter at have afsluttet et forhold. Men vi datede, og anden gang fandt jeg ud af, at jeg havde fundet min eneste ene, siger Dorthe med et forelsket smil.

Anderledes forholdt det sig med Jesper. Med alvorlige tømmermænd mødte han kortvarigt Dorthe om morgenen hos parrets fælles venner. Han var dog klar nok til ikke at kunne få den flotte model ud af hovedet. Jesper måtte bare se hende igen.

- Hun har en personlighed og en ligefremhed, som jeg faldt pladask for. Heldigvis fandt vi sammen, og nu slipper jeg hende aldrig. Da jeg besluttede mig for at fri til Dorthe, vidste jeg, at jeg skulle gøre det ordentligt og rigtigt, hvis jeg skulle have en chance. Til hendes 25 års fødselsdag den 9. december i fjor trak jeg svigerfar over i et hjørne og spurgte, om jeg måtte gifte mig med hans datter. To dage efter rejste vi til Paris, og nu skal vi giftes til september. Jeg har lavet mål i superligaen, men Dorthe er min bedste scoring, siger Jesper Juelsgård.

Læs også: Morten Benjamin forelsket

Ring i lommen
Jesper og Dorthe skulle blot være i Paris nogle få dage, og det var ren afslapning. Men han havde ikke kalkuleret med, at Dorthe ville få det dårligt. Da parret den 12. december gik på sightseeing, havde han timet og tilrettelagt det hele.

I receptionen havde han bestilt blomster, chokolade og champagne, som skulle stå klar på værelset, når de kom tilbage. Da Dorthe ville tidligere hjem end beregnet, forsøgte han på alle måder at forlænge spadsereturen. Blandt andet var parret på restaurant i håb om, at lidt mad kunne hjælpe på Dorthes mavesmerter.

Derfor havde Dorthe allerede sagt ja-tak til at blive fru Juelsgård, da en tjener ankom til værelset med lækkerierne. Men det gav ingen skår i glæderne.

- Selvfølgelig var jeg spændt på hendes reaktion. Men hvis hun sagde nej til mit frieri, måtte hun have en særdeles god undskyldning. Det havde hun heldigvis ikke, siger Jesper. Selv om Dorthe var en smule halvsløj den dag i december i Paris, da hun oplevede et af sit unge livs helt store øjeblikke, var det ligesom at få en drøm opfyldt.

Det var både romantisk, overraskende og smukt. Dorthe havde på fornemmelsen, at noget var under opsejling. Blandt andet havde hendes fod på et tidspunkt strejfet Jespers lomme med æsken, der godt kunne minde hende om noget, man kan gemme en ring i.

Alligevel kom frieriet bag på hende, og hun græd af glæde. Parret har siden januar 2011 boet sammen i Silkeborg i et dejligt hus med udsigt over søerne. Spørgsmålet er imidlertid, om huset er stort nok, når der forhåbentligt om et par år begynder at komme småfolk i familien.

Sponsoreret indhold