Det gode liv

Jesper Sørensen fylder 19 år: Sådan har han det i dag

31. oktober 2016 Anne Kristensen
Foto: AOP
Den progeria-ramte Jesper Sørensen er mod alle odds fyldt 19 år. Gennemsnitsalderen for progeria-ramte er kun 13 år, men Jesper mener selv, at han har mange flere år i vente.
Progeria-ramte Jesper Sørensen fylder 19 år.

Jesper Sørensen er blevet 19 år

Den nordjyske dreng Jesper Sørensen charmede sig ind i danskernes hjerter med sit lyse sind og gode humør, da han i 2008 for første gang tonede frem på TV 2 i dokumentaren ’Drengen i den gamle krop’.

Her fortalte han om at leve med den sjældne sygdom progeria, som gør, at kroppen ældes otte gange hurtigere end normalt.

Jesper Sørensen taler ud efter ulykke: Mit livs hårdeste år

Den barske sygdom var – og er – dog ikke noget, som får Jesper ned med nakken.

19 år - og 'still going strong'!

Gennemsnitsalderen for progeria-ramte er kun 13 år, men i går fyldte Jesper 19 år, hvilket gør ham til en af verdens ældste progeria-patienter. 

Og han sprudler stadig af energi og livsglæde.

Jesper Sørensens hilsen til os alle sammen

- Jeg synes, jeg har det godt. Så det er fint at fylde 19 år, siger han i et nyt interview med TV 2 i forbindelse med sin fødselsdag. 

Forventer at blive meget ældre

Jesper Sørensen mener faktisk, at han har mange flere fødselsdage at se frem til, og han forventer eksempelvis, at han også kommer til at fejre sin 25 års fødselsdag.

Jesper Sørensens store ønske gik i opfyldelse

Sin 19-års fødselsdag i søndags fejrede han med sin mor, Jette, i Boston, hvor han er tilknyttet et internationalt medicinforsøg, som skal forlænge livet for progeria-ramte børn.

Tinna Stevnsner, der forsker i DNA og aldring ved Aarhus Universitet, mener, at netop dette projekt er en af de vigtigste grunde til, at Jesper klarer sig så godt:

Medicin og godt humør har hjulpet Jesper

- Den behandling, Jesper får i USA, har vist sig at have en effektiv virkning på progeria. Flere af de patienter, som modtager behandlingen, lever længere, og det er med stor sandsynlighed også det, der har bidraget til, at Jesper har passeret den magiske aldersgrænse, der er for progeria-patienter, siger hun til TV 2.

Jesper Sørensen har mistet en af sine venner

Hun mener dog også, at Jespers gode humør har meget at sige for hans helbredstilstand.

- Det gør en forskel i mange sygdomssammenhænge, at man ikke sætter sig ned og er trist. Vi er afhængige af, hvordan hjernen fungerer, siger Tinna Stevnsner.

Ude og Hjemme ønsker Jesper stort tillykke med fødselsdagen - og ønsker ham mange flere af slagsen! 

I 2014 fulgte TV 2 også Jesper Sørensen, da han stablede et sommertræf på benene i Nordjylland for alle progeria-ramte i Europa. Her er nogle skønne billeder fra træffet:

Galleri: Jespers store sommertræf for progeria-ramte

Sponsoreret indhold