Det gode liv

Julies mirakel

7. december 2009 af Joan Andersen. Foto: Gregers Kirdorf
Julies chancer for at blive gravid var tæt på nul. Men kæresten René ville ikke give op

Du kan ikke få børn. Så kontant var meldingen fra lægerne til 21-årige Julie Sand Lund fra Holstebro.

- Jeg blev rigtig, rigtig ked af det. Hele billedet af mig selv og planerne for mit liv og fremtid faldt sammen, fortæller hun. Julie havde drømt om at blive mor, siden hun var en stor pige, og for halvandet år siden fandt hun drømmefyren, René Flæng, 25 år. - Vi ville gerne have børn med hinanden, for vi elsker hinanden. Men vi havde ikke rigtig besluttet os for, at det skulle være nu, for vi er jo stadig unge, og vi troede, vi havde tid nok, siger hun.

Men naturen ville det anderledes. - Jeg havde haft det skidt i nogle år. Jeg var svimmel og enormt træt. Jeg havde brug for meget søvn, men fik ikke rigtig sovet. Og min menstruation udeblev. Endelig fandt de ud af, hvad der var galt med mig, fortæller Julie. Hun havde PCO. En sygdom, hvor kroppen producerer for meget mandlig kønshormon.

- Jeg fik at vide, at jeg ikke kunne få børn. Min ægløsning udeblev, og de få æg, jeg havde, ville ikke være frugtbare, siger hun. Efter den hårde besked ringede hun til veninden Rikke Sognstrup Andersen, 22 år, og græd. - Jeg følte, det var hele min kvindelighed, der var revet væk. Der er så meget kvindelighed i det at få menstruation og selv kunne lave børn. Når jeg ikke kunne, så var jeg svækket, siger hun. Heldigvis fandt hun støtte hos både veninden og kæresten.

- Rikke var sød til at sige "når du får børn", samtidig havde jeg en rigtig dejlig kæreste, der blev ved med at tro på det. Inden lægerne havde fundet ud af, hvad der var galt med Julie, havde hun mange gange taget en graviditetstest, fordi menstruationen udeblev. - Engang imellem tog jeg lige en test for at sikre mig, at alt var, som det skulle være, og da jeg fik at vide, at jeg ikke kunne få børn, så havde jeg nærmest behov for at tage en test, fortæller Julie.

Tre dage efter lægernes besked tog hun endnu en test. Hun havde været syg om morgenen og kastede op, så hun tog en test og gik i seng igen. Tydelig test - Da jeg stod op igen, tog jeg et bad, og nå ja, jeg skulle da lige se den test. Så stod jeg der med en test med to helt tydelige streger. Mit hjerte dunkede nærmest helt oppe i hovedet på mig. Jeg blev helt paf. Jeg tog jo p-piller og havde bare lige glemt at tage en enkel pille, fortæller hun.

I to timer kunne hun ikke andet end at sidde på sengen uden at ane, hvordan hun skulle reagere. - Jeg skulle jo nødig blive for glad, for hvad nu hvis det gik galt, siger hun. Endelig besluttede hun sig for at ringe til René. - Du skal være far! René blev helt stille, inden han begyndte at grine. - Der kan du se, hvad jeg sagde. Jeg kunne godt, sagde han.

- Selv om barnet ikke er planlagt, er det meget ønsket. Folk, som ikke kender til min situation, synes det er synd for mig, at jeg skal have et barn, når jeg er så ung, men det handler jo ikke om, hvor gammel man er. Man skal få børn, når man selv synes, man er klar, og når man har en base. Og det har vi. Vi har alt, der skal til for at kunne tage sig af et lille barn, siger Julie.

Sponsoreret indhold