Det gode liv

Kærester er forbudt

29. april 2010 af Joan Andersen. Foto: Gregers Overvad.
Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling og ekskæresten Christinas graviditet var nøje planlagt gennem to år. Lægen var blevet skruk og ville være far, inden det var for sent.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

Egentlig var det slet ikke hans egen idé, men da tanken havde bundfældet sig, kunne han ikke slippe den. Tv-lægen og Ude og Hjemmes brevkasseredaktør Peter Qvortrup Geisling, 48 år, var blevet tændt på tanken om at få et barn med sin gode veninde og ekskæreste Christina Maria Jensen, 35 år.

- Christina fik idéen. Hun sagde det til mig, mens vi kørte i bil, og jeg var simpelthen ved at køre i grøften. Men efter nogle år kom tanken til at fylde mere og mere for mig, mens Christina var ved at slippe den igen. Hun havde en kæreste, fortæller Peter. Da forholdet gik i stykker dukkede ideen op igen

Læs også: Inge fra De unge mødre turde ikke fortælle om sin graviditet

Kærester er forbudt
Peter og Christina både lyder og opfører sig som et ægtepar, der ivrigt fortæller verden om de lykkelige omstændigheder. I virkeligheden er det mange år siden, de har dannet par, men det gør ikke omstændighederne mindre lykkelige. Den 16. oktober skal de være forældre. - Vi er som ethvert andet par, der venter barn, siger Peter, velvidende at familieformen er lidt alternativ. - For os føles det meget naturligt. Vi vil jo kende hinanden resten af livet, siger han.

Læs også: Børn er ingen garanti mod ensomhed

- Vi er soulmates, siger Christina, og Peter nikker. - Vi har altid haft en helt særlig kemi, et åndeligt ægteskab. Vi tager på ferie sammen om sommeren og til nytår, og vi har været der for hinanden, når tingene er trælse. Christina er et fantastisk gavmildt og rummeligt menneske, siger han og fortsætter:

- Jeg synes ikke, jeg mangler noget som helst. Ikke engang når de har haft kærester, har det skabt splid mellem dem. - Vi har det begge godt med de kærester, vi har haft gennem tiden, så der bliver ingen problemer, når en af os finder en kæreste, siger Peter. - Men vi har aftalt ikke at have kærester i den her periode, for det ville blive noget rod, siger Christina med et smil.

Første forsøg
Graviditeten lykkedes i første forsøg, men planlægningen og den mentale rejse begyndte allerede for et par år siden. - Den her rejse har fyldt så meget, at der ikke har været plads til andet, siger han. Hun er allerede i 16. uge og er så småt begyndt at få mave. - For mig er det vigtigt, at barnet får en ordentlig far. Jeg har en veninde, som er blevet insemineret med donorsæd og respekt for det, men jeg vil gerne have, at mit barn kender faderen. Peter og jeg har meget ens værdier, siger Christina. Mens de planlagde at få barnet, skrev de lister om, hvad de hver især ønsker sig for det. Deres ønsker var ens - bortset fra, at Peter lige ville have tilladelse fra Christinas mor. Og det fik han.

Sponsoreret indhold