Det gode liv

Kærlighed med 28 års aldersforskel

13. december 2012 af Carsten Holst, Foto: Jørgen Ploug
Både Nathasja og Ib var bekymrede, da de for halvandet år siden forelskede sig og blev kærester. Der er trods alt 28 år mellem de to. Hvad ville omgivelserne tænke og sige? Men den purunge pige og den midaldrende mand gav forholdet en chance, og for otte måneder siden blev Victoria født.

Der var nok at gruble over for purunge Nathasja Schmidt, 23, og modne Ib Møller Jensen, 51, da de i fjor forelskede sig. En aldersforskel på 28 år kan synes problematisk, når man skubber følelser og forelskelse i baggrunden og bruger den sunde fornuft.

Vennerne og familien

Hvad ville omgivelserne tænke, og hvordan ville familie og venner reagere? Ville livsopfattelse, modenhed og måden at indrette sig på i livet være for voldsom? Ib kunne jo snildt være Nathasjas far, og hun er jævnaldrende med hans to børn fra et tidligere forhold. Ville det kunne lykkes for en så ung kvinde at få en passioneret, midaldrende ungkarl passet ind i rollen som familiefar med parcelhus, bleskift, campingvogn og anhængertræk på bilen? Det var nogle af de spørgsmål, der meldte sig.

LÆS OGSÅ: Find den eneste ene

Mødte hinanden for 7 år siden

Nathasja var en teenager på bare 16 år, da hun i sommeren 2005 første gang stødte ind i den mand, der den 6. februar i år blev far til hendes første barn. Det var på et værtshus i Horsens, og Ib var bartender. Nathasja havde en kæreste, men kunne ikke holde blikket fra den charmerende, dengang 44-årige mand.

Kærester blev de dog ikke, og Nathasja flyttede til Nordjylland. Hun og Ib holdt forbindelsen perifært, men i marts i fjor var Nathasja i Horsens sammen med sin mor for at besøge en moster. Hun ringede til Ib for at spørge, om de skulle mødes. Det gjorde de, og den aften for halvandet år siden kyssede de første gang.

- Jeg var skræmt og spurgte min mor, hvad jeg skulle gøre. Hun er seks år yngre end Ib, og hun passede aldersmæssigt bedre til ham. Min mor sagde, at jeg bare skulle tage den med ro, og at Ib i øvrigt var en både sød og rar mand. Ham kunne hun sagtens se som sin svigersøn, siger Nathasja.

LÆS OGSÅ: Nicki fra De unge mødre er nyforelsket

Bryllup i vente

Kærligheden sejrede trods aldersforskellen på 28 år, og i dag lever parret et lykkeligt liv i et parcelhus i landsbyen Stenderup syd for Horsens. De har ikke mødt fordømmelser eller negative reaktioner, og de giver hinanden plads i forholdet. Hvis Ib vil til fodbold med vennerne, tager han til fodbold, mens Nathasja pusler om lille Victoria. Ib elsker sine Formel 1 modelbiler, og Nathasjas store lidenskab er kunstfærdige negle i alle regnbuens farver.

Hver dag nærmer de sig hinanden mere og mere, og nu vil de have campingvogn. Parret tog en chance med kærligheden, og begge har fået den tilværelse, de drømte om. De véd, at der vil komme perioder, hvor forholdet bliver op ad bakke, og hvor de 28 år i aldersforskel vil give vanskeligheder. Men de har lovet hinanden at kæmpe for kærligheden, og i øjeblikket overvejer Ib at fri til Victorias mor.

Sponsoreret indhold