Det gode liv

Kitts bedste gave: Morten friede juleaften

16. december 2015 af Kristian Bo Eriksen. Foto: steen Wrem og Frank Søe
Morten havde længe tænkt over, hvordan han skulle fri til sin kæreste Kitt. For det skulle være et frieri, ingen af dem nogensinde ville glemme. Foran juletræet og hele Mortens familie gik Morten på knæ og gav Kitt en ring. I julelysenes skær sagde Kitt rørt og lykkelig: Ja!

- Vi er bare skabt for hinanden. Det har altid været os to, og sådan skal det blive ved med at være.

Morten Holst Pedersen, 28, sender sin kone Kitt Holst Månsson, 27, et varmt smil.

LÆS OGSÅ: Ingen ville have skeløjede hund: Se lige mig nu

Graviditeter kom i vejen

Derfor havde han længe tænkt over, hvordan han skulle fri til Kitt. Længe havde de talt om, at de ville giftes den 7. september 2013 – altså 7-9-13 – men datoen både kom og gik, uden at brylluppet var rykket nærmere. For i efteråret 13 var Kitt gravid, og hun ville ikke stå i sin hvide kjole med stor mave.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ønsket om at forsegle deres kærlighed til hinanden i kirken blev ikke mindre af, at de nu var forældre. Tværtimod ... men så kom endnu en graviditet i vejen.

LÆS OGSÅ: Julen gav mig ondt i maven

Jule-frieriet

Men så var Morten også parat til for alvor at planlægge en super-romantisk overraskelse til Kitt!

– Jeg syntes, det skulle være juleaften. Først havde jeg tænkt, at jeg ville fri oppe i kirken under julegudstjenesten, men det kunne ikke rigtigt lade sig gøre. Så det blev hjemme hos min mor og far juleaften 2014, forklarer Morten.

Foran hele Mortens familie. Med juletræet tændt – og lige efter, gaverne var delt ud – gik Morten på knæ. Nervøst fik han spurgt Kitt, om hun ville gifte sig med ham. Kitt var ikke i tvivl et eneste sekund.

– Jeg sagde bare ja – selvfølgelig, husker Kitt med et stort smil.

Tragedien ramte

– Jeg blev vildt overrasket. For mens alle havde fået deres julegaver, havde jeg ikke rigtig fået nogen fra Morten. Så da han sagde, at jeg skulle lukke øjnene og lige vente et øjeblik, mens han gik ud af stuen, troede jeg, at han ville hente et nyt fjernsyn som en julegave til mig. Vi var lige flyttet ind i vores hus, og det fjernsyn, vi havde, var alt for lille til vores nye, store stue.

– Men det var ikke et fjernsyn. Da jeg åbnede øjnene, lå Morten dér på knæ med en ring i hånden. Det blev mit livs bedste julegave, siger Kitt.

Hun og Morten har kendt hinanden stort set altid. De er begge vokset op i Hvidovre og tilhørte den samme vennekreds. Men det var først, da en tragedie ramte, at Kitt og Morten blev kærester.

Læs hele historien om tragedien, der bragte Kitt og Morten sammen, i Ude og Hjemme nr. 52, der er i handlen mandag den 21. december.

Sponsoreret indhold