Det gode liv

Kom til verden mod alle odds

18. november 2010 af Marianne Knudsen
Jannie og Calle Nielsen fra Vojens opgav aldrig håbet om at blive forældre. Calle var steriliseret, og Jannie vejede for meget til at få hjælp på fertilitetsklinikken.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

34-årige Jannie Nielsens højeste ønske var at blive mor. Hun havde fundet manden i sit liv, så hvor svært kunne det være?

- Det har været så forfærdelig hårdt, men jeg opgav inderst inde aldrig håbet, smiler Jannie fra Vojens. Der skulle gå seks lange år, før Jannies brændende ønske gik i opfyldelse. For bordenden sidder beviset - eller rettere beviserne. Tvillingerne Emily og Emil på ni måneder.

Før babyprojektet kunne gå i gang, skulle Jannies mand Calle gennemgå en reoperation. Han var allerede far til tre børn og havde i sit tidligere forhold valgt at lade sig sterilisere.

- Vi havde fået at vide, at det sagtens kunne lade sig gøre at få børn igen, så det afskrækkede os bestemt ikke, fortæller Jannie. Det gik dog ikke helt som forventet. Et år senere var der stadig ikke to streger på graviditetstesten, og efter at have googlet på nettet om emnet tog parret kontakt til en fertilitetsklinik.

Læs også: Jeg følte mig aldrig god nok

Vejede for meget
På fertilitetsklinikken mente lægen ikke, at det var Calle, der var problemet. Til gengæld fik Jannie besked på, at hun skulle tabe sig 25 kilo.

- Jeg blev så ked af det, for jeg har aldrig haft noget problem med min vægt. Det virkede helt uoverskueligt at skulle tabe så mange kilo. Jeg har dårlig ryg, så jeg vidste, at det ville være begrænset, hvor meget motion jeg kunne lave. Alligevel gik hun i gang med en slankekur, der efter et års tid betød, at vægten viste 15 kilo mindre.

Det var stadig ikke nok, men en dag mødte Jannie tilfældigt en gammel veninde, der rådede hende til at tage kontakt til en anden fertilitetsklinik. Det gjorde hun med det samme og løb jublende ud til Calle i haven, da hun havde fået et svar fra klinikken.

- Tab dig fem kilo mere, så kan vi sagtens hjælpe dig, lød beskeden. Den 1. november 2008 kunne Jannie og Calle endelig gå i behandling. Første forsøg mislykkedes.

- Jeg lå hele dagen på sofaen og græd, husker Jannie. Et par måneder senere var parret klar til andet forsøg.

Et par uger efter behandlingen var Jannie næsten sikker på, at heldet denne gang var med dem. For hun blev ramt af en voldsom kvalme fra den ene dag til anden, og selv om Calle forsøgte at nedskrue forventningerne, holdt det hende ikke fra at tage en graviditetstest. To små meget svage streger kom til syne på testen, og en senere blodprøve bekræftede graviditeten.

- Vi var så lykkelige. Jeg turde næsten ikke tro på det, siger Jannie.

Læs også: Vi har første kys til gode

 

Sponsoreret indhold