Det gode liv

Krigsfange forelskede sig i sygeplejerske

10. december 2015 Joan Andersen
Kærlighed kender ingen grænser. Den amerikanske soldat blev holdt som fange i 18 måneder, inden det lykkes ham at flygte. Men han kunne ikke glemme den blonde sygeplejerske, der satte livet på spil ved at give ham mad. Han måtte tilbage.

William Tippins var i hæren under Anden Verdenskrig. Under kampe på en ø ud for Italiens kyst faldt han bevidstløs om. Da han kom til sig selv igen, var han krigsfange.

Hvad, han ikke vidste, var, at det var begyndelsen på en smuk kærlighedshistorie.

LÆS OGSÅ: Far og datter kæmper for at beholde deres fælles barn

Sygeplejerske smuglede brød ind

Han flygtede fra de tyske soldater, der holdt ham fanget. Hele tre gange lykkes det ham at flygte fra tyskerne. Men de fangede ham igen og satte ham på et tog til München, hvor han blev holdt som fange.

- Der var en lille tysk pige, som smuglede brød ind til mig. De ville sikkert have slået hende ihjel, hvis de vidste det, fortæller Tip, som han blev kaldt i hæren.

Tip blev ”reddet” af russerne. Her lykkes det ham at flygte endnu engang og denne gang kom han tilbage til de amerikanske tropper. Han blev sat på et skib og sejlet hjem til USA.

LÆS OGSÅ: Gaveregn: Hendes børn får 300 julegaver

Ville tilbage

- Jeg forlod hæren, men jeg blev ved med at tænke på den pige, der havde sat sit liv på spil, fortæller han.

Han måtte tilbage, så han forsøgte at blive ansat i hæren igen.

- De ville ikke lade mig tage tilbage til det land, jeg var krigsfange i, siger han.

Men de fortalte ham om en nyoprettet division. Army Air Cops, som var ved at blive en magtfaktor i krigen. De manglede folk, så hvis han var villig til at tage tilbage til Tyskland under de omstændigheder, så var det muligt.

Tip blev udstationeret i Tyskland. Krigen var slut, og han skulle samarbejde med det tyske politi.

- En aften stod jeg der, og en lille blondine kom ind. Jeg gik over og satte mig bag hende. Jeg sagde: ”Pinky?” Hun fløj ud af stolen, og vi omfavnede hinanden. Og syv måneder senere blev vi gift, fortæller han.

Hun hed Ursula Maria. Parret var gift, indtil hun døde i 2003.

Sponsoreret indhold