Det gode liv

Leas forbudte kærlighed

11. juli 2011 af Joan Andersen
Det var kærlighed ved første blik. Forbudt kærlighed. Lea var nemlig allerede kæreste med Brians bedste ven.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Man må ikke kysse med sin bedste vens kæreste. Også vennernes ekskærester er forbudt territorium. Det ved Lea og Brian Køhn-Kjærholt fra Ringsted på Sjælland kun alt for godt.

- Jeg var sammen med én af Brians meget gode venner, da vi mødte hinanden, fortæller 26-årige Lea, som netop har afsluttet hf. Hun var kun 20 år og alene med datteren Nadja på to år. Hendes daværende kæreste var 13 år ældre og far til fire. Han arbejdede som dørmand sammen med Brian på et diskotek i Ringsted.

- Den dag min mor var død af kræft, kunne jeg kunne ikke holde ud at sidde alene derhjemme om aftenen, fortæller Brian, 30 år. Hans kolleger på diskoteket lukkede førstesalen af og gav ham lov til at sidde der og drukne sine sorger. Bagefter arbejde tog hans gode ven ham med hjem - til Lea.

- Det var faktisk kærlighed ved første blik. Brian blev hos mig i 14 dage, og meget af tiden var min daværende kæreste der ikke. Han var sammen med sine børn - og brugte også tid på andre ting, siger Lea.

Brian var i et dilemma. Han vidste godt, at vennen sås med andre piger end Lea. Og han vidste, at de følelser, han selv havde for Lea, var forbudte.

- Jeg var forelsket, siger Brian, der læser til maskinmester. Men han er også et samvittighedsfuldt menneske. Han vidste helt ind i hjertet, at med Lea skulle det foregå ordentligt, så første gang han fik muligheden for at være sammen med hende, slog han ikke til.

- Min ven prøvede at prakke mig Lea på, så han havde en undskyldning for at gå fra hende. Men det ville jeg ikke. En gang i skolen var jeg sammen med en pige som et led i et væddemål - for en kasse sodavand. Jeg kunne rigtig godt lide hende, men hun blev selvfølgelig sur. Så det turde jeg ikke gøre igen, fortæller Brian.

Læs også: Robinson-Nada så aldrig sine søstre som barn

Hemmelig flirt
Lea og Brian nøjedes derfor med at flirte, og samtidig vandt Brian datterens hjerte.

- Nadja elskede, at jeg havde tid til at lege med hende. Hendes far bor i Aalborg, og min ven var mest interesseret i sine egne børn. Jeg arbejdede kun i weekenderne, så jeg havde masser af tid til Nadja, forklarer Brian.

Efter de første par uger blev han tilbudt et sommerjob i Marienlyst i Nordsjælland. Lea indvilligede i at passe hans hund i de par måneder, han var væk.

- Vi talte i telefon sammen hver dag. Når min kæreste ikke var hjemme, snakkede vi sammen i halvanden til to timer, fortæller Lea.

Kæresten fattede naturligvis mistanke, og Lea endte med at indrømme, at hun var forelsket i Brian. Den forsmåede kæreste tog resolut Brians hund og kørte den til Marienlyst.

- Jeg frygtede, at jeg ikke skulle se Brian igen. Jeg følte, at hunden var vores eneste bindeled, siger Lea. Frygten var grundløs.

Brian var så forelsket og så sikker på, at Lea var den eneste ene, at han allerede havde købt en stationcar, så der var plads til både Lea, Nadja og hendes barnevogn. Og så snart jobbet i Marienlyst var slut, ville han se hende.

Friede på stranden
- Jeg inviterede Lea med til en barnedåb, men det ville min ven ikke have. Så efter barnedåben ville jeg køre ud til hende for at overnatte.

Jeg fortalte min ven - og altså Leas ekskæreste - at jeg var dødtræt, og at det ville være farligt for mig at køre helt til Sverige, hvor jeg boede på det tidspunkt, så han endte med at sige okay, fortæller Brian. Så ringede han på døren hos Lea.

- Skal jeg kramme ham, give ham hånden? Hvordan skal jeg hilse på ham? Tankerne fløj rundt i hovedet på Lea. Igen viste de sig at være grundløse. Brian gav hende et stort knus, og parret talte sammen til klokken fem næste morgenen.

- Ja, når sandheden skal frem, gjorde vi nok også lidt mere. Vi er jo to voksne mennesker, siger Lea med et lille smil. Dagen efter talte Brian med sin ven. Han ville have vennens accept, inden de fortsatte.

- Jeg overtalte ham. Han havde jo så mange andre piger. Jeg sagde i spøg, at hvis han fortsatte sådan, ville der ikke være nogen tilbage til os andre, siger Brian, der endelig fik "tilladelsen".

- Jeg kørte hjem til Lea og fortalte hende det. Hun blev så glad, at hun hoppede op og krammede mig, så jeg faldt ind i bilen, fortæller han. Allerede to måneder senere var de på deres første ferie sammen, mens Nadja var hos sin far.

På den kanariske ø Fuerte Ventura så Brian en ring, han bare måtte købe til Lea. Og på stranden - midt om natten - friede han.

- I kender godt dem der, som får tatoveret hinandens navne. Ja, det er så mig. Før jeg mødte Brian, syntes jeg, det var plat, men hans navn står nu med fed skrift hen over min ryg, fortæller Lea med et smil.

Hun ved, at de skal være sammen for altid. Men inden brylluppet blev en realitet, blev Lea gravid og fødte sønnen Robin. Først i 2009 blev de gift - på deres årsdag den 4. september. - I stedet for at kaste med brudebuketten, kørte vi ud til min mors grav og lagde buketten der, siger Brian.

Nu venter han og Lea barn nummer tre til januar. Ligesom da Robin blev født, bliver første stop fra hospitalet Risbjerg Kirkegård, hvor hans mor ligger i de ukendtes grav.

Sponsoreret indhold