Det gode liv

Lukas Graham: Tak mor

15. marts 2016 af Kristian Bo Eriksen. Foto: Krestine Havemann og Birger Storm
For Lukas Graham betyder familien alt. Midt i hans fantastiske succes på hitlisterne over det meste af verden glemmer han aldrig sine rødder. Det beviste han, da han gav sin mor en kæmpe kærlighedserklæring under Danish Music Awards.

- Du er den bedste kvinde, jeg kender. Du holdt mig, da jeg var en baby og har aldrig rigtig givet slip. Jeg tænker på dig, mor, jeg siger sandheden. Jeg taber ikke, for du gav mig styrken til at holde ud, sagde Lukas Graham, 27, i sin takketale, da han modtog prisen for Årets udgivelse ved Danish Music Awards i november.

Prisen blev nemlig overrakt af hans mor, Eva Forchhammer, og det var et rørende øjeblik, som helt tydeligt kaldte på store følelser i Lukas.

LÆS OGSÅ: 15-årige Mathias om sin store sorg: Min far var sej

Også fordi hans mor på en måde havde taget Lukas’ far med på scenen. Hun trådte nemlig frem iført en fodboldtrøje fra Christiania Boldklub med navnet Eugene på ryggen.

– Jeg vil gerne have lov at vende ryggen til dig, sagde Eva til sin søn og afslørede faderens navn.

– Kære Eugene. Han er også med, sagde hun, mens tårerne begyndte at fylde Lukas Grahams øjne. Han greb mikrofonen og kom så med sin hyldest til sin mor, og fik også fortalt, hvor meget han savner sin far ved på engelsk at ”rappe” sin tak for prisen og sin tak til sin mor og far på den smukkeste måde.

For Lukas blev ramt af sit livs hårdeste slag, da hans far pludselig døde i september 2012 af et hjerteanfald, bare 61 år gammel. Lukas Graham var så småt ved at få gang i sin karriere på det tidspunkt og var på turne i Tyskland, da han fik den rystende nyhed.

LÆS OGSÅ: Reddede kvinde samme sted, som hendes bror døde

Han hastede hjem for at sige farvel og for at være med ved afskeden med sin far. Snart efter var han dog igen i fuld gang med at synge og spille med vennerne i gruppen, som bærer samme navn som han selv bruger, Lukas Graham. For det var han sikker på ville være faderens ønske. At han skulle fortsætte med sin musik.

Lukas Graham Forchhammer har lagt navn til gruppen Lukas Graham. Foruden ham selv består den af bassisten Magnus Larsson, trommeslageren Mark Falgren og pianisten Kasper Daugaard.

Bandet har udgivet to albummer, nemlig Lukas Graham i 2012 og sidste år Lukas Graham (Blue Album). 1. april udkommer gruppen for første gang med et album i USA, hvor de allerede hitter voldsomt med singlen ”7 Years”.

Lukas Graham er Danmarks største musikalske navn i udlandet.

Læs historien om vejen til tinderne i Ude og Hjemme nr. 11, der udkommer den 16. marts 2016.

Lukas Graham har et tæt forhold til sin familie. Det kan man også se på hans musik. Han har blandt andet skrevet sangene ”Mama Said” og ”You’er Not There”, der handler om henholdsvis hans mor, Eva Forchhammer, og hans far, Eugene Graham.

Sponsoreret indhold