Det gode liv

Lykken er en ung mand

29. september 2010 af Louise Viit Kusk. Foto: Steen Wrem.
Lene kan stadig knibe sig selv i armen af og til. Det er næsten for godt til at være sandt. Hendes livs kærlighed er 15 år yngre end hende, og hun har aldrig følt sig så forkælet og heldig før. Og det bedste er, at han er lige så lykkelig.
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

Det holder jo ikke i længden. Det var den kommentar, som Lene og hendes 15 år yngre mand, Martin, blev mødt med, da de stod frem og fortalte, at de var kærester.

Lene havde i 2003 ansat Martin under sig i den store virksomhed, hvor hun var produktionschef, og han fungerede som hendes højre hånd. Men ud over, at hun var hans chef, var de også begge stadig gift, da de blev forelskede.

Alligevel overraskede kollegaernes reaktion dem. Det, som var den største sensation på arbejdspladsen, var aldersforskellen. Hun var jo 15 år ældre end ham!

- Jeg var da også selv i tvivl. Det første, jeg tænkte, da jeg så Martin, var: Gid man dog bare var 20 år yngre, for sikke en pæn mand. Jeg kan stadig få den tanke, at han da ikke kan blive ved med at elske mig, men hver dag fortæller han mig, at jeg er den eneste ene, siger Lene om sin mand.

Læs også: Mor står bag mig

Hun appellerer til mit hjerte
Det er fem år siden, de blev gift, og selv om Lene stadig af og til føler, at det er for godt til at være sandt, har Martin aldrig været i tvivl. Når han kigger på sin kone, ser han den kvinde, han elsker, og som han vil dele sit liv med.

- Jeg har forklaret mange, hvorfor aldersforskellen ikke betyder noget. For mig er Lene superlækker, og hun ser dejlig ud. Jeg elsker at sidde og se på hende, for der er så mange ting ved Lene, som appellerer til mit hjerte, siger Martin og kysser Lene.

Med hende har han afskrevet sig muligheden for at få børn. Hun var 46 år, da de mødtes, og havde allerede store børn. Lenes datter er kun seks år yngre end Martin, og hendes søn, som også hedder Martin, var 17 år, da han mødte sin mors nye mand for første gang.

Lene kunne umuligt finde en bedre mand i forhold til sine børn, synes hun: - Martin gør alt for dem, som var de hans egne, men han har aldrig opført sig som deres far. Hun kalder Martin sit livs kærlighed, og det på trods af, at hun tilbragte 26 år i et ægteskab med børnenes far.

- Både Martin og jeg var blevet skilt, selv om vi ikke havde mødt hinanden. Vores forhold var dårlige, fortæller Lene.

Læs også: Folk taler grimt om vores kærlighed

Nyder livet sammen
Da Martin gik fra sin kone, for at være sammen med Lene, var det ikke kun hans venner, som undrede sig.

- Min mor var tavs i 20 minutter, da jeg fortalte hende det, fortæller Martin. Martin er hendes eneste barn, så hun får ingen børnebørn. Til gengæld er hun og hendes mand blevet bedstefar og bedstemor for Lenes to børn, og det er alle rigtig glade for.

Gang på gang har Lene og Martin mødt undren og følt, at de skulle forklare deres kærlighed, som om den var noget mærkeligt. Men hvordan forklarer man, hvorfor man vælger at være sammen med et andet menneske?

- Lene og jeg svinger bare rigtig godt sammen. Vi arbejder begge meget, men når vi har fri, gør vi meget ud af at forkæle hinanden. Vi er gode til at nyde livet sammen, have det sjovt og pjatte, og vi er begge meget aktive, forklarer Martin og fortæller stolt om den julegave, han gav Lene forrige år.

Lenes søn havde hjulpet med at finde den helt rigtige bil, og juleaftensdag trillede de den ind foran deres hyggelige rækkehus i Slangerup. En stor cabriolet, og Lene var henrykt.

Jeg er så glad
- Jeg har aldrig følt mig så forkælet som sammen med Martin. Han er så opmærksom og hensynsfuld. Min familie har flere gange sagt, at de aldrig før har oplevet mig så glad i mit voksne liv, fortæller Lene.
 

Sponsoreret indhold