Det gode liv

Melanie drømte stort: Virkelighedens havfrue

25. november 2016 af Søren Johannesen. Foto: Polfoto
Er det Ariel? Nej, det er såmænd bare Melanie fra Skotland. Men ligheden er slående! Se de flotte billeder af virkelighedens havfrue i galleriet.

– Da jeg var lille, og folk spurgte mig, hvad jeg gerne ville være som stor, svarede jeg altid: ”Den lille havfrue.” Når man er rødhåret, som jeg er, er der mange, der driller, og den eneste rødhårede helt eller prinsesse, jeg havde at se op til dengang, var Ariel. Hele mit værelse var plastret til med plakater med Den lille havfrue.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den umulige drøm

Selv om Melanie Long godt vidste, at det nok var et forholdsvis umuligt karrierevalg, hun drømte om dengang, var hun alligevel så fascineret af idéen om at leve som halvt menneske og halv fisk, at hun endte med at uddanne sig til dykkerinstruktør.

– Det var jo det tætteste, jeg kunne komme på at blive havfrue, forklarer 25-årige Melanie, som for fem år siden flyttede til øen Phuket i Thailand og slog sig op som dykkerinstruktør.

LÆS OGSÅ: Min kollega blev myrdet

Men hun tog fejl – for faktisk kunne hun komme endnu tættere på.

Det hele begyndte, da en thailandsk velgørenhedsorganisation en dag opsøgte hende og spurgte, om ikke hun kunne klæde sig ud som havfrue til en gallafest. Melanie takkede ja, syede hurtigt et kostume og blev så inspireret af oplevelsen, at hun efterfølgende besluttede sig for at se, om ikke hun kunne drive havfrue-idéen endnu videre.

Det kunne hun. Det blev faktisk hendes primære indtægtskilde.

En god forretning

Den rødhårede, skotske skønhed brugte et helt år og næsten 10.000 kroner på at designe en perfekt silikonehale med både finne og skæl, og hun gjorde brug af den teknik, hun havde lært som fridykker, til at svømme holde vejret under vand.

Det viste sig, at der var et kæmpe marked for havfruer i Thailand – både til tv-optrædener, musikvideoer og film, og som underviser for små piger, der gerne vil lære kunsten at svømme som en rigtig havfrue.

LÆS OGSÅ: Nægtede at give op: Bente trodsede lægernes dødsdom

– Som dykkerinstruktør kunne jeg tjene 200-800 kroner om dagen, men som havfrue tjener jeg langt mere. Det er virkelig mit drømmejob. Det er faktisk en ret indbringende forretning, afslører Melanie.

Holder vejret

Hun er i stand til at svømme 85 meter under vand.

Hendes rekord i at holde vejret under vand er tre minutter og 33 sekunder.

LÆS OGSÅ: Billedet gik verden rundt: Nu er hun død

Lige nu er Melanie tilbage i Skotland for at studere marinebiologi på universitetet.

Hendes mor, 64-årige June, er pavestolt af sin datter.

– Ja, det er jeg. Jeg har altid opfordret Melanie til at følge sine drømme, men jeg havde nu aldrig troet, at hun rent faktisk ville vokse op og blive en virkelig havfrue, siger hun.

Sponsoreret indhold