Det gode liv

Mette er Danmarks bedste lærer

8. juni 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto: Gregers Kirdorf
Ude og Hjemme kårer Mette Brink til Danmarks Bedste Lærer

Ude og Hjemmes populære konkurrence 'Danmarks Bedste Lærer' har endelig fundet en vinder.

Det blev Mette Brink fra Bov Skole i Sønderjylland, der løb med titlen og de 10.000 kroner til klassekassen. Den nyuddannede klasselærer fik 4.a. på Bov Skole som sin første udfordring.

Da hun mødte til sin første skoledag efter sommerferien, vidste hun allerede, at det ville blive en svær opgave. I klassen sad nemlig en pige, som var meget ked af det.

Pigen, som var ked af det, hedder Sofia Thimsen. Egentlig havde hun glædet sig rigtig meget til sommerferien, men samme dag, som hun skulle have været på rideskole, fik hun en trist besked af sin mor.

Hendes far havde begået selvmord, og nu sad hun i klassen og havde svært ved at forstå, hvorfor hendes far havde gjort noget så forfærdeligt. Hun havde slet ikke lyst til at sidde henne i skolen, og var bare rigtig ked af det.

Heldigvis viste det sig, at Mette var den helt rigtige til at hjælpe Sofia videre. De to fik hurtigt en helt særlig fortrolighed sammen, som gjorde, at Sofia fik bearbejdet sorgen på den helt rigtige måde. I dag savner Sofia selvfølgelig stadig sin far, men hun har det godt og trives i klassen.

Det er 10-årige Sofia Thimsen og hendes mor så taknemmelige for, at de havde indstillet Mette Brink til at blive Danmarks Bedste Klasselærer.

4.a på Bov Skole skal nu finde ud af sammen, hvad de skal bruge de mange penge i klassekassen til. Men en tur i Sommerland Syd med overnatning, ser lige nu ud til at være det bedste bud.

Ude og Hjemme ønsker naturligvis 4.a en god tur. Og stort tillykke med prisen til Mette Brink.

[email protected]

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 23

Sponsoreret indhold