Det gode liv

Mette fik sin soldat

10. februar 2014 af Tekst Carsten Holst foto Jørgen Ploug
Mette og Christoffer måtte grueligt meget igennem, inden de fik hinanden. De mødtes via facebook i 2006, men blev adskilt da han skulle i krig. 3 år efter den første kontakt beslutte Mette at opsøge Christoffer igen. Nu skal de giftes.
Mette og Christoffer har kendt hinanden siden 2006.
Mette og Christoffer har kendt hinanden siden 2006.

Det var tæt på, at en krig havde kostet forholdet mellem 24-årige Mette Munkholm og hendes to år ældre kæreste, Christoffer Johansen. De to har kendt hinanden siden 2006, da de tilfældigt mødtes på facebook.

Fandt sammen efter 3 år

De mistede kontakten, da han som professionel soldat blev sendt i krig, men de glemte aldrig hinanden. 3 år efter den første kontakt fandt de sammen igen. Nu vil de aldrig skilles, men skal tværtimod snart giftes.

LÆS OGSÅ: Romantisk frieri på scenen

Som professionel soldat er Christoffer Johansen, 26, vant til at håndtere selv de mest nervepirrende situationer. Han har som maskingeværskytte stået ansigt til ansigt med fjenden, og han har i en kampsituation på nærmeste hold set én af sine soldatervenner miste livet.

Nerverne svigtede Christoffer

Han er uddannet til at bevare roen, når tingene spidser til, og når en enkelt fejltagelse kan betyde forskellen på liv og død. Men da Christoffer i fuld offentlighed skulle fri til sit livs kærlighed, 24-årige Mette Munkholm, svigtede nerverne.

LÆS OGSÅ: Planlagde bryllup før mors død

- Jeg véd ikke, hvad der gik galt. Men jeg kunne kun huske det halve af det, jeg ville have sagt. Men det vigtigste var, at Mette sagde ja til mit friere, siger Christoffer Johansen.

Slap helskindet fra krigen

Hvis blot kærligheden er stærk nok, kan den overvinde selv de sværeste forhindringer. Det er Mette og Christoffer fra landsbyen Bjergby nær Viborg et smukt bevis på. 3 gange har Christoffer været i krig i både Irak og Afghanistan, og han har mistet gode kollegaer i kamp. Selv er han sluppet helskindet fra selv de hårdeste kamphandlinger.

De lange perioder borte fra hinanden har vist dem begge, at de ikke kan undvære hinanden. For nylig meldte Mette parret til en bryllupskonkurrence uden Christoffers viden, og snart skal de giftes.

Tog hjem for at fri

Han afbrød en militærøvelse i Oksbøl for at tage til Holstebro, og fri til Mette i fuld offentlighed og med snurrende kameraer. Hun tøvede ikke et øjeblik med sit ja.
- Jeg véd, at Christoffer måske skal i krig igen, og jeg vil aldrig bede ham om at lade være. Jeg véd, hvad jeg går ind til. Det er Christoffers job, og jeg er stolt over ham og det, han kæmper for, siger Mette Munkholm, der læser på handelsskolen i Holstebro.

LÆS OGSÅ: Dansk kærestepar populær på internettet

Tillid er nøgleordet i parrets forhold. Det er den, der bære dem begge igennem vanskelighederne, når de er adskilt, og på grund af Christoffers job må leve hvert deres liv. Men det er vilkårene, og det har Mette accepteret. De stoler på hinanden, og sådan har det været i de 5 år, parret har kendt hinanden.

"Kan du huske mig"

I august 2006 sad Mette sammen med en veninde og kikkede på profiler på facebook. Hun faldt over et foto af Christoffer, og besluttede at skrive til ham. Han var i krig i Irak, og de holdt forbindelsen en måneds tid. Så mistede de kontakten til hinanden. Men Mette kunne ikke glemme sin soldaterven, og 3 år efter skrev hun igen til Christoffer. "Kan du huske mig?", spurgte hun, og selvfølgelig kunne han det. Deres kærlighed viste sig at være langtidsholdbar.
- Jeg tog en chance. Måske havde Christoffer fået en kæreste i mellemtiden, men jeg syntes det var forsøget værd. Nu slipper jeg ham aldrig, siger den kommende brud.

Mette holdt Christoffers humør oppe

For Christoffer har det også været dejligt at have en kæreste at tænke på, og glæde sig til at komme hjem til, når han har været udsendt. Det har været med til at holde humøret oppe i vanskelige og farlige situationer. Derfor var han heller ikke i tvivl, da han i konkurrenceøjemed blev opfordret til at fri til Mette.

Inden Christoffer tog hjem for at fri til Mette, var han overbevist om at nerverne var ligeså stærke, som når han har stået ansigt til ansigt med dødsens farlige fjender. Det var de ikke. Situationen var en helt anden i den amourøse verden. Men heldigvis fik han fremstammet sit budskab.Sponsoreret indhold