Det gode liv

Min barndoms forbudte jul

21. december 2011 af Karin Heurlin
Set udefra er 36-årige Maria Donna Rudi Dahl en ægte kulørt stjerne med alt, hvad det indebærer. Men som barn var der langt mellem festerne hjemme hos Maria.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Hun har fået publikum til at rejse sig i begejstring i DR's store fredagsshow, Talent. Og gang på gang fået pressefotograferne helt op på tæerne, når hun er mødt op på den røde løber med sine store smykker og små hotpants.

Set udefra er 36-årige Maria Donna Rudi Dahl en ægte kulørt stjerne med alt, hvad det indebærer af glimmerkjoler, en stor sangstemme og et turbulent parforhold, som jævnligt ender på forsiden. Men som barn var der langt mellem festerne hjemme hos Maria.

End ikke juleaften blev fejret. Marias mor og far var nemlig Jehovas vidner, og selv om Maria brændende ønskede sig en rigtig jul, var det forbudt i sekten. Kun én gang gik drømmen i opfyldelse.

Læs også: Madalina er børnehjemmets solstråle

Udstødt
Maria er opvokset i Norge, hvor tegnefilmen "De tre nødder og Askepot" som fast tradition blev vist i tv juleaftensdag klokken 11. Hvert år sad Maria og hendes storesøster klar foran fjernsynet, og de nød filmen hver gang.

- Askepot var helt fantastisk. Vi måtte godt se den, for handlingen havde ikke noget med jul at gøre, husker Maria med et saligt smil. Hun mindes, hvordan hun fra kammeraterne hørte om juletræer, nisser og gaver.

Tit var hun også med veninder hjemme i december, hvor hun fik lov at opleve lidt af deres julehygge. Men hjemme var der ikke noget. Hun glemmer derfor aldrig den juleaften for næsten 30 år siden, hvor hendes store ønske pludselig gik i opfyldelse.

- Da jeg var syv år, besluttede min mor at trodse religionen. Nu skulle vi holde juleaften. Det krævede meget mod og styrke af min mor, for hun vidste jo, at det ville få konsekvenser. Min far gav sig heldigvis, og det endte med, at han gik så meget med på ideen, at han stod og talte ned til klokken blev otte, hvor vi måtte åbne gaverne, fortæller Maria. For første gang i sit liv fik hun en helt rigtig juleaften. Der manglede intet.

- Den jul glemmer jeg aldrig. Det var helt fantastisk, husker Maria.

Læs hele historien i Ude og Hjemme i denne uge.

Sponsoreret indhold