Det gode liv

Min far tog sit eget liv.

5. august 2009 af Simone. Foto: Morten Mejnecke
Simones far tog sit eget liv. Her er Simones tale til far ved hendes konfirmation året efter.

I Ude og Hjemme nummer 32 kan du læse om 13.årige Simones svære sorg. Far tog sit eget liv.

Simone Konfirmationstale 10. maj 2009

Så blev det min tur til at sige lidt til jer alle. Jeg har glædet mig meget til i dag, og jeg er glad for at fejre sådan en fantastisk dag sammen med jer. I er jo nærmest kommet fra hele verden. Ålborg, Fyn, Herning, Holland, Tanzania osv.

Jeg vil starte med at sige tak til mor og Peter. Tak for denne store flotte fest som I har stået for. Og tak for alt jeres hjælp i det hele taget i hverdagen. Jeg kan slet ikke undvære jer. Vi griner sammen, og diskuterer også, men jeg er bare rigtig glad for at have jer, og I skal vide jeg elsker jer og er glad for alle de ting I gør for mig.

Mor, du er den bedste mor man kunne tænke sig. Vi har altid været meget tætte, og tak for din støtte og hjælp de sidste mange måneder. Du skal vide at jeg ser meget op til dig og holder af dig. Vi har ikke haft specielt mange "teenage-datter VS. Mor" skænderier endnu, men det kommer nok. Du er virkelig sej og gør så mange ting for hele familien i hverdagen.

Peter, det har været rigtigt dejligt at lære dig at kende. Du er også grunden til at mor er blevet lykkelig. Jeg er rigtig glad for dig og din hjælp, dine jokes og drillerier. Det er dejligt at have en mand i huset selvom det ikke er min far. Tak for alle de sjove samtaler og for din hjælp med matematik og lapning af cykler osv.

Og Tak til jer begge for de mange timer I har tilbragt på en bænk og heppet på mig til alle mine danseturneringer. Det betyder rigtig meget for mig.

Så er der mine fire smukke dejlige søstre der sidder derovre. I er også bare fantastiske. I betyder rigtig meget. Emilie og Caroline, I ved hvor meget jeg elsker jer, og jeg er så glad for at have jer. Det er rart at have sine søstre både i de svære stunder men også til at lave sjov og grine sammen med.

Alle vores sjove lege og diskussioner vi har haft gennem tiden glemmer man ikke. Tak fordi I er så søde og kan få mig til at grine.

Fx var Caroline så sød engang. Tit når vi siger godnat, så siger vi "I love you" til hinanden. Så en aften sagde Caroline "I love you", jeg sagde "I love you too" Caroline: "I love you 25!". Den har vi grinet meget af. Caroline, jeg nyder virkelig at være sammen med dig, både når vi er kede af det, og når vi laver sjov.
Emilie du er også bare så sej og sød. Jeg er rigtig glad for dig.

Og Mimer og Line. Det har bare været fedt at få lov til at lære jer at kende. Da jeg så jer første gang ude i Legoland i sommeren 08 var I to små lyshårede søde tøser, lidt generte, men det er for længst gået væk ? Ej Line har selvfølgelig aldrig været særlig genert, jeg synes det er fedt hun bare snakker til alle, og får nye venner med det samme. "Hej hvad hedder du? Skal vi lege?" Og så går det bare.

I er super dejlige og søde, bedre bonussøskendene findes ikke. Emiliex2. Det er også virkelig fedt at træne disco og lave danse sammen med jer to søde tøser. Det er sjovt I er begyndt at komme med til turneringer osv., og tak for vores hygge-tøse-snakke og vores "tema-aftener" ? Fx på Rhodos havde vi tre et hotelværelse sammen og de voksne og de to små havde et værelse ved siden af. Så hver aften havde vi "tema" hvor vi rigtig snakkede og hyggede.

Så vil jeg sige tak til familie og venner for jeres støtte i denne lange svære tid. Jeg mangler en helt speciel person i dag. Så jeg vil sende kærlige tanker til min far, og takke jer for alle de gode lange snakke, mails, sms'er, kram, telefonopkald osv. Det betyder rigtig meget at man kan mærke I tænker på Emilie, Caroline og jeg.

I går formiddag da jeg sad og skrev den her tale færdig, kom Line ind til mig. Selvom hun ikke er særlig gammel, er hun vildt god til at sætte sig ind i min situation nogle gange. Vi snakkede lidt om i dag, og konfirmation osv. Jeg sagde også at jeg virkelig ville komme til at savne min far i dag. Hun sagde at det var synd han havde gjort det, når man jo ved at man har sådan nogle skønne børn. Jeg synes bare det var så godt og sødt sagt. Så tak for det Line. ?

Tak til alle mine gæster. Det er så dejligt at se jer alle sammen her i dag og at vi sammen kan fejre mit "Ja" til Gud.

Så jeg vil også sige mange tak for alle de flotte gaver. Glæder mig til at bruge dem. Tak for alle jeres søde og sjove indslag.

Så endnu en gang Tak til jer alle.

Inden jeg slutter min tale, har jeg en lille ting til min dejlige mor. Stort tillykke med mors dag!

Og så vil jeg synge og spille en sang der hedder "The garden" med Take that som jeg ved at mor også holder meget af.

Skål!

Simone 13 år
Konfirmation 10. maj 2009

Sponsoreret indhold