Det gode liv

Mor til Downs-dreng siger tak

19. juli 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privatfoto
Da Linda Thiele gik i Ikea med sine børn, havde hun ikke forventet, at dagen ville blive en rigtigt skøn da for hendes søn Texas. Men en ansat i Ikea gjorde denne dag helt speciel for den 4-årige dreng, der har Downs syndrom. I taknemmelighed skrev hun et rørende takkebrev.

4-årige Texas er en livlig og glad dreng, som er dybt elsket af sin familie. Han har Downs syndrom, og det er ikke alle, der har overskud og forståelse for Texas specielle behov. Derfor havde Linda også forventet, at Texas ikke kunne lege med sine søskende i boldene, da Linda tog de fire børn med i den lokale Ikea i Sundsval.

Læs også: Englands strengeste forældre

Normalt tager Linda Thiele fra byen Stöde Texas med rundt i Ikea, mens hendes andre børn kan være i butikkens legeland, hvor de tumler rundt i boldene. Sådan troede Linda også, det ville blive denne gang.

Glad og stolt lille dreng

Men hun tog fejl. Hampus Lindkvist, 19, der arbejder i legelandet, tog imod Texas med åbne arme, og Texas fik for første gang nogen sinde lov til at lege sammen med alle de andre børn.

Hun blev så rørt og glad, at hun skrev et takkebrev på sin Facebookside, så snart hun kom hjem:

Læs også: Hund ventede et år på død ejer

-Ind løber en meget glad og stolt Texas. Det var en herlig følelse at se de fire søskende sammen i boldhavet. Ingen behøvede at føle sig anderledes eller udenfor. Tak, du fordomsfrie og spontant herlige gut med det lange blonde hår, som var på arbejde i legelandet i dag klokken 15.30. Du gjorde min dag helt speciel, skriver Linda Thiele på Facebook.

-Kort og godt… jeg vil bare dele den herlige følelse, jeg fik, da fyren i legelandet på en så selvfølgelig og selvsikker måde bød Texas velkommen indenfor.

Må slås for sine børn

Man kan vel sige, at på grund af erfaringer, om at samfundet hellere ekskluderer end inkluderer i sin måde at tænke på, vælger man desværre mange gange at undgå at komme i visse situationer. Som forældre til børn med funktionshandicap, er det desværre ofte, man må argumentere, overtale og slås for ens barns ret til sammen muligheder som andre.

Så når vi aldrig selv tidligere har tænkt den tanke, at vi kunne efterlade Texas i legelandet i Ikea, er det nok mest fordi, jeg ikke har orket endnu en diskussion, som måske bare var endt med, at jeg alligevel måtte gå væk frustreret og ked af det.

Jeg har desværre erfaringer med, at samme sted har udelukket funktionshindrede børn i kørestol fra at komme ind og lege med sin hjælper.

Tak til alle

Læs også: Ægtepar tabte sig 127 kilo (link fjernet)

Men denne gang vil jeg fortælle om den glæde, det gav os alle, at blive modtaget så flot af lige denne her dreng.

Det var præcis den tillidsfulde tone, han sagde velkommen med, der gjorde, at det hele føltes så trygt og godt.

Det er dejligt, at I alle vil dele vores glæde i forbindelse med denne episode. Tak til alle.

Linda Thiele er mor til i alt fem børn, hvoraf den ene sidder i kørestol, mens Texas har Downs Syndrom.

Sponsoreret indhold