Det gode liv

Når hjertet knuses falder din krop fra hinanden

17. marts 2014 af Mette Skøtt. Foto: AOP
Du kan faktisk dø af et knust hjerte og gør du ikke det, kan du godt risikere at blive meget syg eller gå i forfald.

Du er blevet forladt. Din mand, kæreste eller elskede, er gået bort og dit hjerte er knust. Et knust hjerte er et knust hjerte og det skal hele, før du igen kan mærke livet. Men bare fordi du er sat ude af spillet, betyder det desværre ikke, at din krops fjender også er det. De står på spring for at kaste sig over dig og bide sig fast.

Forskning viser nemlig, at din krop sagtens kan lukke helt ned, hvis du har mistet din hjerteven…og sygdommene står i kø for at få lov til at besætte dig: Slagtilfælde, angst, depression, hovedpine og hårtab er bare få af dem, skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Om manden, der skulle dø og derfor gjorde alt det sidste halve år af livet, for at glæde sin kone

Det er værst ved dødsfald

Hjertesorg er slemt, hvis du bliver forladt, og der er mange følgevirkninger af det, men det er endnu værre hvis dit hjerte knuses, fordi din elskede går bort. Det er et slag din krop næsten ikke magter og læger kalder det "Knust Hjerte Syndrom."

I de første måneder efter, du er blevet alene, vil du være i ekstra risiko-zone, og du skal derfor passe godt på dig selv. Flere steder i historien ses det, at ægtepar er døde meget tæt på hinanden, og vi plejer at sige til hinanden, at den sidste døde af sorg. Og det slår forskere fra flere steder altså endnu en gang fast, at man kan.

LÆS OGSÅ: Er dit hjerte knust? Meditation kan hjælpe dig tilbage, og du kan få en introduktion her

Der er mange ting, din krop kan finde på at fejle, når du er i sorg. Ifølge University of Birmingham er forkølelse og influenza en af de ting, du nemt kan få, fordi dit immunsystem svækkes af sorg.

Et studie lavet på danske og svenske børn, viste sidste år, at unge i sorg, udvikler mere astma end de, der ikke er i sorg. Et andet svensk studie har slået fast, at kvinder, der mister deres mænd, har dobbelt så stor risiko for at udvikle brystkræft, som de der ikke har.

Harvard University har lavet en undersøgelse, som påviser at risikoen for et hjertetilfælde er 21 gange højere indenfor 24 timer efter en livledsagers død end normalt….og sådan bliver det ved.

LÆS OGSÅ: Make-up hjalp denne kvinde tilbage til livet, da hun kæmpede mod kræften

Din krop reagerer altså markant på din sindsstemning og det er der i bund og grund ikke noget at sige til, men netop derfor skal du også passe ekstra godt på dig selv og være opmærksom på kroppens signaler, når du er i sorg.

Sponsoreret indhold