Det gode liv

Nægtede at give op: Bente trodsede lægernes dødsdom

5. april 2016 Søren Johannesen
Foto: Alex Tran
Bente Grønlund havde trænet hele vinteren til at cykle fra København til Paris med Team Rynkeby, der samler ind til Børnecancerfonden, da hun pludselig selv blev ramt af den frygtede sygdom. Bente havde en udbredt og uhelbredelig kræft. Men trods lægernes dødsdom, nægtede hun at give op.

Når Bente Grønlund til sommer tramper i pedalerne hele vejen til Paris med Team Rynkeby, bliver det med en utrolig og helt særlig livsbekræftende historie i cykeltasken.

For faktisk skulle Bente have været af sted allerede i fjor, men turen blev dengang aflyst af en meget alvorlig grund.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Ofrede sit liv for sin datter

Ikke noget at stille op

Det begyndte med lidt smerter i ryggen, og da Bente gik til lægen, viste det sig, at hun havde en 10 gange 13 centimeter kræftsvulst i underlivet. Hurtigt bredte kræften sig til både leveren og ryggen.

Lægernes vurdering var, at der ikke var noget at stille op – ud over at give Bente livsforlængende kemoterapi.

Foto: Alex Tran

Jeg ville leve

Den 59-årige kemiingeniør ville det imidlertid anderledes.

– Selv om lægerne ikke gav mig meget håb, insisterede jeg på, at jeg ville leve. Jeg ville fortsætte det liv, jeg er så glad for, fortæller Bente Grønlund i denne uges udgave af Ude og Hjemme, som kommer på gaden onsdag den 6. april 2016.

Bente stykkede sin egen, barske kur sammen, som gjorde hende stærk nok til både kemobehandlinger og en operation. Stik mod lægernes forventning endte hun med at blive erklæret rask.

LÆS OGSÅ: Opgivet af lægerne: Jeg helbreder mig selv

Gør det, der føles rigtigt

– Det var jo total mirakuløst. Jeg er ikke i tvivl om, at min egen indsats har gjort en forskel, siger Bente, som har det råd til andre, der bliver alvorligt syge, at de skal gøre det, der føles rigtig for dem.

– Jeg tror, det er forskelligt, hvad der hjælper en. Jeg tror ikke på horoskoper og krystalhealing og den slags, men hvis det virker for andre, er det jo fint. For mig var det vigtigste at få styrket mit immunforsvar, at blive ved med at cykle og så bevare troen, siger hun.

Læs hele historien om Bente Grønlunds utrolige kamp for sit liv i Ude og Hjemme nr. 14, som udkommer onsdag den 6. april 2016.

Sponsoreret indhold