Det gode liv

Nanna er stolt som husmor

18. januar 2016 Morten Nøhr Mortensen
SE VIDEO: Det hele var klarlagt. Selv med to små tvillinger og en lille ny på under et år, skulle karrieren som selvstændig have høj prioritet. Men det hele føltes forkert. Børnene så hun alt for lidt, og hun blev mere og mere ked af det indeni. Til sidst tog hun beslutningen. Hun sprang ud som hjemmegående husmor.

31-årige Nanna Pretzmann har taget et valg i livet, som mange ser ned på. Hun har droppet karrieren og helliger sig nu livet som hjemmegående husmor. Men Nanna er ligeglad med, hvad folk tænker. Hun nyder at have maden klar, når manden kommer hjem. Og hun elsker at have masser af tid med sine tre små børn.

Hvorfor er det tabu?

- Før troede jeg, at en karriere på jobmarkedet var det eneste, der kunne gøre mig lykkelig. Det var ligesom indlysende. Jeg skulle have ambitioner. Men hvorfor egentlig? Hvorfor er det ikke en karriere at have en familie og skabe trygge og gode rammer for sine børn og sin mand? Hvorfor er det nærmest et tabu, hvis man ”bare” har lyst til at være sammen med ungerne, spørger Nanna.

LÆS OGSÅ: Jeg vil aldrig se min far

Nanna har prøvet at have rigtig travlt på jobmarkedet. Og det var ikke et liv, hun følte kunne vare ved. Når hun havde hentet tvillingerne Celina og Zilje i børnehaven med den yngste Sigga på armen, var det sidst på eftermiddagen, inden hun nåede hjem til huset i Sønderholm ved Nibe. Foran hende sad nogle trætte og halvsure børn. Snart var de sultne og snart skulle de i seng. Sådan var det hver dag. Men ikke mere, nu hvor familien Pretzmann har taget en banebrydende beslutning.

Blevet glad igen

LÆS OGSÅ: Derfor gør børn dig tyk

- Det er en kæmpe byrde, der er faldet af mine skuldre. Jeg er blevet glad igen og min børn elsker det, fortæller Nanna.

Men der er også en pris at betale, når den ene part i et ægteskab tjener ganske få penge.

Læs hele historien i Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 20. januar 2016

Sponsoreret indhold