Det gode liv

Nordens største delfinarium

24. marts 2009 af Søren Johannesen. Foto: Morten Mejnecke
Vil du også svømme med delfiner?

Delfinariet i Kolmården Djurpark, som ligger få kilometer nord for Norrköping i Sverige, er det eneste sted i hele Skandinavien, hvor man kan komme i nærkontakt med delfiner. Otte delfiner, fem voksne hunner og en han, samt to små unger, en han og en hun, boltrer sig i delfinariets tre store forbundne bassiner.

Kolmården Djurpark tilbyder forskellige arrangementer med delfinerne. I lavsæsonen, dvs. indtil slutningen af april og igen efter sommeren, er der mulighed for at komme i nærkontakt med delfinerne på samme måde, som de fem danske kvinder på Ude og Hjemmes delfin-tur var det.

Programmet, som finder sted en gang hver fredag, lørdag og søndag, begynder om formiddagen med et foredrag om delfinernes liv i delfinariet og i det fri, om hvordan de kommunikerer med hinanden, og om hvordan delfintrænerne i delfinariet arbejder med dyrene. Efter foredraget følger en dejlig frokost, hvorefter deltagerne ifører sig våddragter og begiver sig ud til bassinerne. Her fortæller delfintrænerne om deres arbejde med de fantastiske og meget intelligente dyr, hvorefter deltagerne får lov at komme helt tæt på delfinerne i vandet. Man skal være fyldt 15 år for at deltage, og der er kun plads til otte deltagere på et hold.

Prisen ligger på mellem 2.995 og 4.495 svenske kroner alt efter om man vælger at overnatte på dyreparkens hotel, Vildmarkshotellet, eller ej (vejledende, vi tager forbehold for prisændringer, red.).

Kolmården Djurpark er med sine næsten 1000 dyr Sveriges største dyrepark. Den besøges hvert år af mere end 500.000 gæster. Du kan læse meget mere om dyreparken, Vildmarkshotellet og delfinariet på internettet: www.kolmarden.se hvor du også kan finde præcis adresse, telefonnummer og email-adresse.

Sponsoreret indhold