Det gode liv

Nu danser 6-årige pige på trods af knogleskørhed

21. januar 2018 af Redaktionen, video YouTube, Inside Edition
Sarai er født med en alvorlig knogleskørhed, men det skal ikke forhindre hende i at danse ballet på livet løs. Hun er smilende og glad, når hun laver piruetter sammen med andre syge børn

Selvom 6-årige Sarai Arce er født med en sjælden knogleskørhed og har været indlagt utallige gange i sit korte liv, er hun fuld af smil og livsglæde. Hun stråler, når hun danser omkring og laver piruetter i sit lyserøde trikot. Ingen havde nogensinde troet, at Sarai ville komme til at danse, da hun er diagnosticeret med en alvorlig knogleskørhed. Det viser en video fra mediet Inside Edition. 

Læs også: Nu danser Matilda ballet

Hun blev født med seks knoglebrud og da hun bare var 4 år havde hun kraniebrud. Hendes sygdom betyder, at hun har svært at deltage i aktiviteter på lige fod med hendes kammerater. Når de andre leger tagfat eller hopper i sjippetov, må 6-årige Sarai nøjes med at kigge på. 

- Hvis nogen snubler eller skubber hende ved en fejltagelse, kan hun nemt falde og brække knoglerne. Derfor er det svært for hende at lege sammen med almindelige børn, siger Sarais mor fra Orlando. 

Dans og fællesskab

Men nu er det slut med at føle sig udenfor. Sarai er blevet en del af det unikke program "Come Dance With Us", hvor hun og andre børn med særlige behov kan danse sammen i tæt samarbejde med eksperter, der vejleder børnene. Her får de muligheden for at være ligesom alle andre børn. Her bruger de musik og ballet til at skabe et fællesskab, som alle kan være en del af. Her skal de ikke bekymre sig om ikke at kan være med, men kan få en pause fra hverdagen. 

- Når de kender til hendes særlige tilstand, kan de tage hensyn og hjælpe hende. Det bliver godt for hende både fysisk og mentalt at være en del af dette program, smiler Sarais mor. 

Læs også: Pas på knoglerne

"Jeg elsker det" 

Børnene kan træde ud af typiske genoptræningsprogrammer og i stedet indtage det bonede dansegulv, mens musikken spiller for fuld drøn ud af højtalerne. Her er plads til at grine og have det sjovt. Og der er heller ingen tvivl om, at Sarai er vild med at gå til ballet. Da hun bliver spurgt om, hvad hun synes om at være ballerina, udbryder hun uden tøven "Jeg elsker det, jeg elsker det, jeg elsker det!".

Læs også: Jagten på den store drøm

I videoen ovenover kan du se Sarais begejstring for at danse ballet.  

 

Sponsoreret indhold