Det gode liv

Ny vært på Station 2: Jeg kunne ikke genkende mig selv

6. december 2016 Nina Sommer
Foto: Morten Mejnecke
Kristian Bech var genert og konfliktsky som barn. Men da han trak i politiuniformen, mødte han den barske virkelighed, som bragte ham derud, hvor han ikke længere kunne kende sig selv. I dag er han det nye ansigt på TV 2's krimimagasin Station 2, hvor han bruger sin erfaring fra tiden i politiet.
Station 2 Kristian Bech

Kristian Bech er ny vært på Station 2

- Har du et problem? 

Kristian Bechs kontante tone er rettet mod en fuld mand i menneskemængden foran diskotek Buddy Holly i Roskilde. Mange højlydte mennesker er samlet, og de begynder at bevæge sig ud over fortovet og ind på kørebanen. Med fem kilometer i timen kører Kristian forbi og rammer manden med sidespejlet. Med vilje. 

Hans Pilgaard afslører fortielse: Jeg er adopteret

- Det var min vej. Han flyttede sig ikke. Det er ulovligt, tænker Kristian, der klodser bremsen og farer mod manden, der undskylder. 

En fandens karl

Da Kristian er tilbage i bilen, er det med en tilfreds følelse af, at hans autoritet endnu en gang har båret frugt. 

Jes Dorph har fundet kærligheden igen

- Jeg tænkte, at jeg var en fandens karl, og der var ikke nogen, der skulle løbe om hjørner med mig mere. Jeg var meget sort og hvid i min tankegang i den periode, og når jeg tog på arbejde, var jeg klar til kamp, fortæller den nu 40-årige Kristian Bech, der i øjeblikket toner frem på skærmen som den nye frontfigur på TV 2's populære krimimagasin Station 2. 

Den hårde tone og autoritære stil stod i skarp kontrast til den generte dreng, der voksede op i Jyllinge.

Kunne ikke genkende sig selv

Som voksen politibetjent kunne han uden yderligere forklaring finde på at klaske folk op mod væggen, hvis de råbte til ham på gaden.

Men når han lagde sig på puden om aftenen, kunne han alligevel ikke genkende den person, han havde været i løbet af sin arbejdsdag.

Ramt af tragedie to gange: Evy har kun én datter tilbage

- Jeg var overtændt, og jeg prøvede jo at være en person, jeg ikke var, siger Kristian, der den nat i Roskilde, hvor han bevidst kørte ind i en mand med sidespejlet, fik en stilfærdig kommentar fra sin makker, Kirsten: – Du skal ikke køre ind i folk.

– Først provokerede det mig, at hun ikke var på min side. Han havde jo ikke fulgt loven, men da jeg kom hjem, begyndte det for alvor at gå op for mig, at jeg var på vej i den helt forkerte retning, fortæller han.

Ny stil - og nye opgaver

Kristian Bech skiftede herefter stil og opgaver som betjent, og han fandt ud af, at den ubehagelige opgave med at underrette pårørende, der havde mistet, var noget, han klarede godt.

Mistede tre børn, da flyet blev skudt ned

Han havde da også tidligere haft en helt personlig oplevelse som pårørende, som gjorde ham særligt i stand til at sætte sig ind i andres følelser og tanker i de situationer.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 7. december 2016, kan du læse hele interviewet med Kristian Bech. Du får også et uddrag fra hans bog 'På patrulje', hvor han fortæller om familietragedien, der påvirkede hans arbejdsliv.  

Her kan du se nogle billeder af Kristian fra tiden i politiet og som dreng:

Kristian Bech er ny vært på Station 2

Sponsoreret indhold