Det gode liv

Ole Stephensens liv har slået mange kolbøtter: Jeg holder fast i Julie

20. januar 2016 af Kristian Bo Eriksen. Foto: Gregers Overvad og Lars Laursen
Han er ikke bange for forandringer i sit liv. Faktisk opsøger han dem selv. Ole Stephensen har prøvet lidt af hvert og er hele tiden på udkig efter nye udfordringer. Men ikke når det gælder kærligheden.

- Vi mødte hinanden i 1981 i Danmarks Radio, Julie var producerassistent, og jeg var researcher på Lørdagskanalen. Lige i starten var det måske sådan lidt on and off, men hurtigt blev vi rigtige kærester, og så har vi holdt sammen lige siden, siger Ole Stephensen, journalist, tv-personlighed, idémand, dyreelsker og meget mere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Omkring 35 år sammen er det blevet til for Ole og Julie. Siden maj 1999 som ægtepar.

– Hvis du ikke kan finde noget, der er bedre, så bliver du jo, siger Ole med et skævt grin, og hvis det lyder som om, han har været på udkig efter netop det i alle årene, så er det helt forkert.

For Ole Stephensen er en mand, der altid gør det, han synes er det sjoveste, det vigtigste og lige det, der betyder mest for ham. Så i den forstand er det rigtigt nok. Han synes simpelthen ikke, der er nogen, der er bedre end Julie.

– Vi har da også gennem alle de år opbygget et fantastisk kammeratskab, en loyalitet og en rummelighed, siger han.

LÆS OGSÅ: Nanna er stolt som husmor

For Julie er en del af forklaringen på de mange år sammen, at Ole godt nok er i gang med nye ting hele tiden, men han er også et af de helt stabile elementer i hendes liv.

– Jeg tvivler aldrig på Ole. Inderst inde er Ole jo den samme. Han er, hvor han altid har været. Ole har hele tiden været i balance, siger Julie.

Han kan dog godt blive bragt ud af fatning. Da Ole Stephensen tilbage i 2009 blev smidt ud fra Go’ Morgen Danmark, blev han vred.

– Det var ikke en krise for mig. Jeg blev simpelthen bare vred over den måde, det foregik på. Der var ingen forklaring, men det handlede tydeligvis om, at de ville have yngre kræfter til. Det er jo helt i orden, men derfor kan man godt behandle folk ordentligt. Jeg fik en gavekurv, og så var det ellers farvel og tak, siger Ole.

Ole Stephensen har haft mange roller på tv. For eksempel var i nogle få afsnit med i Bamse og Kylling som Kyllings mor, Høne. Og det er ikke lige til at se det, men det er faktisk ham, der gemmer sig i det hvide kostume. Bamse og Kylling er stadigt populært hos børnene og kan ses på DR Ramasjang. Foto: Ulla Voigt/DR

Men han er ikke typen, der bliver fanget af sin vrede. For ham var det bare med at komme videre med nye projekter.

– Jeg har altid haft mange skibe i søen. Så da jeg stoppede på morgen-tv, var det bare at fortsætte med andre projekter, siger han.

Siden har Ole skrevet bøger, lavet undervisningsfilm om EU til gymnasiet, og så selvfølgelig stadig en masse tv. På det seneste mest for DK4.

– Jeg er rigtig glad for at arbejde for DK4. Der er der ikke så langt fra idé til produkt. Man kan få en idé om mandagen, optage om tirsdagen, og onsdag er programmet færdigt. Det kan jeg godt lide, og det, synes jeg, mangler på de store tv-kanaler, siger Ole.

Og så hjælper Ole også til i sin kones dyreforretning hundeshoppen.dk. Julie forlod nemlig tv-branchen for mange år siden og uddannede sig som instruktør – og hundeadfærdsspecialist. Det førte til, at Julie åbnede en butik, hundeshoppen.dk, hvor hun dels sælger foder og udstyr til hunde, dels tilbyder hundetræning.

– Det er rigtig sjovt og hyggeligt. Man møder bare så mange flinke mennesker – og hunde, siger Ole.

LÆS OGSÅ: Jeg gav min datter væk

Ole i køkkenet

Julies hundeforretning har også betydet, at det i høj grad er Ole, der står for madlavningen hjemme i privaten. For Julie er først klar til at spise, når forretningen er lukket. Men det er Ole slet ikke ked af.

– Jeg kan rigtig godt lide at lave mad. Og jeg synes heller ikke selv, jeg er så dum til det, siger han.

For det er en kreativ udfordring at skulle diske op med noget, alle kan lide sådan cirka hver dag. Og udfordringen bliver kun sjovere af, at Ole også skal kokkerere for sine to døtre, Amalie, 18, og Marie, 16. Især fordi Marie er vegetar, og det giver lidt ekstra at tænke over, når aftensmaden skal på bordet.

– Men det er kun godt. Det har nok også fået os andre til at spise lidt sundere.

En glad Ole Stephensen, da han i oktober fejrede sin 60-årsdag sammen med Marie, 16, Julie, 55, og Marie, 18.

Det sidste halve år har Ole været i gang med at opdage nye dansktop-talenter. Hen over efteråret har han på DK4 været med til at finde nye navne, der er med i finalen om at blive årets nye dansktop-talent, når der den 23. januar bliver holdt Dansktop Prisen 2016 i Herning. Ved en kæmpe dansktopfest bliver der uddelt en stribe priser til kendte kunstnere, og så er der finale om at blive årets nye talent.

Dansktop Prisen bliver arrangeret sammen med Familie Journal, og Ole skal være vært ved prisen sammen med chefredaktør for Familie Journal, Anette Kokholm.

– Det bliver alle tiders at arbejde sammen med Anette igen. Vi var jo også værtspar sammen i Go’ Morgen Danmark.

Sponsoreret indhold