Opskrift: Oldemors Klejner

GUNHILDS KLEJNER
1 kop margarine
1 kop stødt melis
1 kop kartoffelmel
1 kop fløde
2 æg
½ tsk. hjortetakssalt
1 tsk. kardemomme
det mel, dejen kan tage
palmin til kogning
Æggene og sukkeret røres sammen, margarine smuldres i melet, og det hele æltes. Dejen udrulles, ikke for tyndt. Skær dejen ud i 3 cm brede strimer med kagespore, skær strimlerne på skrå i 10-12 cm lange stykker. Skær et lille snit i midten af hver dejstykke og vrid til klejner. Koges lysebrune i palmin og lægges på fedtsugende papir.
Prøv også La Glace's opskrift på klassiske, sprøde klejner
Du kan læse flere opskrifter – og hele artiklen om den traditionsrige jul på slægtsgården Bakkely på Omø i Ude og Hjemme nr. 52, som udkommer allerede mandag den 21. december, 2015.
LÆS OGSÅ: Galleri: Hyggelige juletraditioner på slægtsgården
