Det gode liv

Opskrift: Oldemors Klejner

17. december 2015 Søren Johannesen
Foto: Gregers Overvad
Emma og Andreas’ oldemor, 92-årige Gunhild Kok Jensen, er en ørn til at bage. Vi har lokket nogle opskrifter ud af hende, så også du kan opleve smagen af jul på Omø. Her er Gunhilds gode, gamle opskrift på klejner.
Oldemors klejner

GUNHILDS KLEJNER

1 kop margarine

1 kop stødt melis

1 kop kartoffelmel

1 kop fløde

2 æg

½ tsk. hjortetakssalt

1 tsk. kardemomme

det mel, dejen kan tage

palmin til kogning

Æggene og sukkeret røres sammen, margarine smuldres i melet, og det hele æltes. Dejen udrulles, ikke for tyndt. Skær dejen ud i 3 cm brede strimer med kagespore, skær strimlerne på skrå i 10-12 cm lange stykker. Skær et lille snit i midten af hver dejstykke og vrid til klejner. Koges lysebrune i palmin og lægges på fedtsugende papir.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prøv også La Glace's opskrift på klassiske, sprøde klejner

Du kan læse flere opskrifter – og hele artiklen om den traditionsrige jul på slægtsgården Bakkely på Omø i Ude og Hjemme nr. 52, som udkommer allerede mandag den 21. december, 2015.

LÆS OGSÅ: Galleri: Hyggelige juletraditioner på slægtsgården

Sponsoreret indhold