Det gode liv

Overlevede brystkræft: Viser stolt sine ar

10. september 2015 af Joan Andersen. Foto: Twitter
Hun har fået fjernet begge sine bryster, men når hun ser på sine ar, bliver hun hverken ked af det eller vred. Den 39-årige kvinde er stolt. Og det viser hun på smukkeste vis ved at posere topløs sammen med sin mand, som er hendes klippe. Se billedet her.

- Mine ar gør mig stolt over, hvad min krop har overvundet.

39-årige Alison Hawkes fra London var igennem seks omgange kemoterapi, inden hun besluttede sig for at få fjernet begge sine bryster.

Selv om prøverne tydede på, at hendes type brystkræft ikke var arveligt, kunne lægerne ikke love noget, og hun turde ikke risikere det. Samtlige kvinder på hendes fars side af familien havde haft brystkræft.

Læs også: Jeg har ikke holdt min datter i tre år

Cysten var brystkræft

Tilbage i 2012 fandt hun en knude i det højre bryst. Lægerne sagde, det var en uskadelig cyste, men hver gang hun skulle have sin menstruation, hævede cysten op. Hun gik til læge igen og bad om at få den fjernet. En prøve fra cysten viste efterfølgende, at det rent faktisk var kræft.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det var som at få et hårdt slag i maven. Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville få sådan en frygtelig besked, så min mand var ikke med mig på hospitalet. Jeg var alene, fortæller hun til Daily Mail.

- Han ringede til mig for at høre, hvordan det var gået. Jeg ville ikke fortælle ham det over telefonen, men han kunne høre på min stemme, at noget var galt, siger hun.

I det øjeblik hun trådte ind af døren derhjemme, fløj hendes mand Ian ud til hende, og de begyndte begge at græde.

- Vi græd i flere dage, men så gik det op for mig, at jeg ikke kunne blive ved med at have ondt af mig selv. Det var tid til at kæmpe, siger hun.

Læs også: Katherina fra De unge mødre uddeler slanketips

I behandling

Hun fik fjernet brystet og efterfølgende fik hun kemoterapi. Seks omgange skulle hun igennem.

- Kemo ramte mig som et tons mursten. Jeg havde haft det fint indtil da, men så fik jeg pludselig kvalme og jeg fik svedeture. Det var som at have influenza gange hundred. Det var, første gang jeg følte mig som en kræftpatient, fortæller hun.

Blot to uger efter begyndte hendes lange mørke hår at falde af i store totter. Hun bestemte sig for at tage kontrollen og klippede det hele af.

- Mit hår var den ene ting, jeg stadig have kontrol over. Jeg var magtesløs i forhold til kemoen og kræften, men jeg kunne vælge at klippe mig hår af, inden det selv faldt af, siger Alison.

Hun bad Ian om at klippe det, men han ville ikke. Til sidst sagde hun:

- Enten gør du det, ellers gør jeg det selv.

- Han siger, det er en af de sværeste ting, at klippe sin kones hår af, fortæller Alison.

Aldrig helt rask

Lægerne forklarede Alison, at de aldrig kunne erklære hende helt rask, på grund af den type kræft hun havde. Den melding fik hun, selv om der ikke var spor af kræft i hendes krop efter de mange kemo-kure.

Hun fik Tamoxifen-piller, antihormoner, som tilbydes som efterbehandling ved brystkræft. Dem skal hun tage i to år. Og indtil slutningen af 2014 fik hun hver måned en hormonindsprøjtning.

I sommeren 2013 blev hun testet for genet BRCA 1 og 2, som menes at øge risikoen for at udvikle brystkræft. Testen var negativ, men på grund af hendes familiehistorik var hun stadig i højrisiko for at få brystkræft igen.

Med de oplysninger tog hun en hurtig beslutning. Hun ville også have fjernet sit venstre bryst. Det skete den 5. januar i år.

Læs også: Makeup-eksperten afslører sin hemmelighed: Jeg er handicappet

- Det var ikke noget, jeg skulle tænke længe over. Jeg overvejede ikke engang den æstetiske side. Jeg ville ikke igennem alt det her igen, hvis jeg kunne gøre noget for at undgå det, siger hun.

Fik fotosession af sin mand

Siden operationen har hun gået med en speciel bh med brystproteser, så ingen bemærker, at hun ikke har sine bryster. Men hun vil ikke skjule, hvad hun har været igennem.

Hendes mand gav hende en fotosession i gave, da behandlingen var afsluttet, og hun skulle vænne sig til at liv uden bryster. Her besluttede hun sig for at smide trøjen og hylde sine ar og sin krop for alt det, den har været igennem.

- Jeg vil vise alle, at livet ikke stopper på grund af nogle ar. Man skal ikke skamme sig over sine ar, siger hun.

Alison postede billedet på facebook. Hun er overvældet over den positive respons, det har givet.

Læs også: Jeg vil finde min mor

Hun forsøger at nå ud til yngre kvinder med brystkræft, for selv om otte ud af 10 kvinder, der får brystkræft er over 50 år, så kan det også ramme meget yngre kvinder.

- Men min familiehistorik havde jeg på fornemmelsen, at jeg måske ville få kræft på et tidspunkt. Men jeg havde ikke regnet med, at det ville ske, allerede mens jeg var i 30erne, siger Alison.

- Jeg er begyndt at arbejde på fuld tid igen, mit hår er begyndt at vokse ud, og jeg ser sund og rask ud. Jeg vil gerne vise kvinder, som er i begyndelsen af deres kamp, at alt kan blive normalt igen, siger hun.

Sponsoreret indhold