Det gode liv

P-pillerne var defekte og spiralen virkede ikke

17. november 2015 Louise Soegaard
Selv om begge Natalis graviditeter var uønskede og uventede, og selv om hun begge gange var alt for langt henne til at få en abort, var abort aldrig hendes ønske. For unge Natali var moderskab det, der fik hendes liv på ret kurs.

Du har kun en dag til at bestemme dig for en abort, forklarede gynækologen, da Natali fik bekræftet, hvad to graviditetstest allerede havde afsløret. Natali var kun 17 år, og hun havde spist sine p-piller punktligt og på samme tid hver dag. Hun burde ikke kunne blive gravid, men det var hun, og det skyldes en fejl i p-pillerne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Sara fødte i hypnose. Fødslen var næsten smertefri.

-Jeg var lige startet på Sorø husholdningsskole og havde mødt en kæreste. En dag skrev min kontaktperson fra kommunen og spurgte, om jeg havde læst nyheden om de p-piller, som jeg tog? Hun skrev at Cilest-pillerne manglede det stof, som forhindrer graviditet, og at mange unge piger var blevet gravide. Jeg var ikke bange, for jeg havde haft min menstruation præcist og i 7 dage ad gangen, som jeg plejede. Alligevel cyklede jeg ned til Netto og købte en pakke med graviditetstests.

Den første viste to streger med det samme, så jeg tog den næste i håb om at det var en fejl. Den var også positiv, og så ringede jeg til min mor. Hun brød helt sammen og hentede mig med det samme, husker 19-årige Natali Djervil fra Hørsholm.

Hendes mor Marianne var selv blot 17 år, da hun fik den første af sine i alt fire børn, og Natalis ældste storesøster var også ganske ung, da hun blev gravid med sit første barn. Det var altså ikke en familietragedie, at Natali skulle være ung mor. Men både mor og søster vidste, hvad der ventede hende, og de ønskede noget andet for Natali.

Læs også: Læger overså baby i maven

Mor synes, jeg var for ung, og min søster sagde, at det havde ødelagt hendes ungdom at blive mor. De rådede mig begge til at få en abort. Men jeg var slet ikke i tvivl. Jeg ville beholde barnet. Gynækologen mente, at vi lige skulle bruge et par timer til at tænke over det, så vi kørte ud og fik en kop varm kakao på en café. Jeg ringede til min kæreste og fortalte ham, at jeg var gravid, og at han selv måtte bestemme, om han havde lyst til at være far. Jeg havde taget beslutningen, og jeg har aldrig siden fortrudt, at jeg blev ung mor, fortæller Natali.

Hun venter nu sit andet barn. Denne gang var også et uheld. Natali blev gravid på trods af en hormonspiral.

Du kan læse hele historien om den unge mor og hendes to uventede graviditeter i denne uges Ude og Hjemme nr 47, som udkommer onsdag d.18. november 2015

Sponsoreret indhold