Det gode liv

Par-kursus har reddet vores ægteskab

11. september 2008 af Redaktionen Foto: Morten Mejnecke
Anita og Sebastian var ved at opgive ægteskabet, fordi de hele tiden misforstod hinanden. Men et parkursus til 300 kroner har reddet den lille familie.

Skilsmissepapirerne var skrevet under, huset var sat til salg. Anita og Sebastian orkede ikke mere. Deres parforhold bestod efterhånden kun af bebrejdelser, misforståelser og irritation. De havde kun været sammen i et par år, men havde været uheldige, da de havde købt en ejendom i Ølsted på tvangsauktion. Desværre lå der 20 cm grundvand under gulvet. Ikke nok med at de nu sad hårdt i det økonomisk, de skulle også til at bruge en masse kræfter på at rive huset ned indvendig imens de passede hver sit fuldtidsjob.

Så annonce i lokalavisen
Anita og sebastian begyndte i parterapi hos en psykolog, det var ingen succes. Det var dyrt at gå i parterapi, og det hjalp dem ikke ret meget. Det var derfor især prisen, der virkede tiltalende, da parret en dag faldt over en annonce i lokalavisen. For bare 300 kroner kunne par med børn, som ønskede at blive sammen, deltage på et såkaldt prepkursus og lære at kommunikere bedre.

Parkursus reddede ægteskab

Kærligheden er tilbage
- Underviserne var både engagerede og underholdende, og fra første møde lærte vi om tale-lytte-teknik, forklarer Anita. Derfor var både Anita og Sebastian helt kede af det, da kurset var ovre. Ikke nok med at de havde lært at løse deres konflikter selv, teknikkerne havde også givet dem lyst til at tale sammen igen. Og med alle de gode samtaler kom kærligheden tilbage på fuldt blus.

STØTTEDE KURSER

Ikke alle prep-kurser er statsstøttede, men du kan finde en oversigt over, hvor i landet, og hvornår, det næste prepkursus til 300 kroner per par afholdes på Center for Familieudviklings hjemmeside eller kontakte centeret på 3512 1617. Tilbuddet gælder 2008 ud.

LÆS OGSÅ:

Nyt hår gav nyt liv

Sponsoreret indhold