Det gode liv

Rebekah blev drillet med sit udseende: Fra mobbeoffer til skønhedsdronning

4. november 2015 af Louise Søgaard. Foto: Polfoto
Rebekah Varney på 12 år blev mobbet i skolen. En gruppe elever fra hendes klasse kaldte hende Bumse og Tyndesen, og når hun græd, lo de højt ad hende. Men nu er det. Nu er det Rebekahs tur til at le. Hun er netop blevet kronet som Miss Teen Coventry og er gået videre i finalen i den landsdækkende, engelske skønheds- konkurrence, Little Miss Teen Great Britain.

Rebekah Varney kom tidligere i puberteten end sine klassekammerater. Det betød, at hun udviklede sig hurtigere, voksede de andre over hovedet og fik sine første bumser, allerede da hun var 11 år.

Og som om det ikke er svært nok for Rebekah, blev hun tilmed hånet og drillet med sit udseende. Mobningen blev så slem, at Rebekah ikke ville i skole.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Claudia fandt sin mor efter 33 år

Meldte mobbeoffer til konkurrence

Det fik hendes mor, Tyhler, 37, til at melde datteren til en lokal skønhedskonkurrence i et forsøg på at styrke Rebekahs selvtillid.

– Rebekah var virkelig ked af mobningen i skolen, og jeg blev tit kaldt til møder med lærerne for at tale om, hvad vi kunne gøre, fortæller Tyhler.

Hun var ikke spor overrasket, da datteren blev udvalgt til at deltage i konkurrencen og derigennem vandt en plads i den store, landsdækkende finale Little Miss Teen Great Britain.

Overrasket var Rebekah til gengæld. Hun havde ingen høje tanker om sit udseende efter alle de ondskabsfulde kommentarer, hun havde fået om sin hud og sin højde. Tværtimod. Hun følte sig bumset og bad sin mor om at få lov til at gå med makeup, så hun kunne skjule sin hud.

– Jeg blev virkelig chokeret, da de råbte mit navn op. Det har været et eventyr, og jeg har fået mange nye venner. Fordi jeg har været igennem så meget mobning og oplevet så mange barske ting, har jeg lært at benytte enhver lejlighed til at få nye venner. Men jeg er også god til at få andre til at blive venner, fortæller Rebekah.

En lidt usikker Rebekah poserer for skolefotografen. Nu er Rebekah meget moden ud af sin alder.

Læs også: Nu hjælper Ulrika andre kvinder i krise: Mit liv var et stort kaos

Hjælper andre i ny skole

Hun er netop startet i en ny skole, hvor hun ikke bliver mobbet. Her har hun fået rollen som en såkaldt ”sports leader”. Det betyder, at Rebekah hjælper sine studiekammerater til at opnå bedre resultater i skolen ved hjælp af sport, samtidig med at de lærer at sætte pris på den fysiske træning.

Ifølge Rebekahs mor skyldes mobningen ikke kun Rebekahs tidlige pubertet.

Læs også: Skolepædagogen blev selv mobbet: Fortæller min egen historie til eleverne

– Hun har altid været interesseret i tøj og mode, og hun har klædt sig anderledes end alle andre. I den alder har pigerne travlt med, at alle skal ligne hinanden. Visse piger i Rebekahs gamle klasse kunne ikke lide, at hun ikke forsøgte at være som dem. Hun er en trend-setter. Jeg er stolt af min lille pige. Hun er så moden, og hun lader ikke nogen lave om på hende. Heller ikke selv om nogle af de andre presser hende og holder hende udenfor. Nu har hun vist bøllerne, at de ikke fik ret, siger Tyhler.

Rebekah er familien Varneys ældste barn.

Sponsoreret indhold