Det gode liv

Rørende gave til Downs-dreng

29. juni 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privatfoto
11-årige Jay har Downs syndrom. Han har også kæmpet med hjerteproblemer. Men aldrig har Jay mistet modet og humøret, og han gør et stort indtryk på alle, der møder ham. Det gælder også den græske fodboldspiller Samaras, som ikke glemte sin ven midt i succesen ved VM.
Jays mor Aine forklarer, hvordan Jay altid efterlader et kæmpe indtryk på dem, han møder.
Jays mor Aine forklarer, hvordan Jay altid efterlader et kæmpe indtryk på dem, han møder.

 

 

Jay er en helt speciel dreng - på alle måder. Og han synes at gøre et varigt indtryk på alle, han møder, sådan skriver Aine Beatty på sin hjemmeside om sin 11-årige søn, Jay Beatty, der har Downs syndrom.

LÆS OGSÅ: En mors smukke brev til sin søn

Og hun har helt ret. Jay fra Nord-Irland har i hvert fald gjort et kæmpe indtryk på fodboldspilleren Giorgios Samaras fra det græske fodboldlandshold.

Glemmer aldrig lille Jay

Han spiller normalt for fodboldklubben Celtic i Skotland, og Jay er en kæmpe fan af netop denne klub. Hele verden kunne da også følge med, da Samaras efter den afgørende kamp om det skotske mesterskab løftede Jay op i armene og bar ham rundt på banen, mens de tusindevis af tilskuere og alle spillerne jublede. Det var en af de største dage i Jay Beattys liv.

SE OGSÅ: Samaras og Jay

Samaras glemmer aldrig sin lille ven. Midt i sin succes med landsholdet under VM, inviterede han Jay til Brasilien for at se Grækenlands kamp mod Costa Rica.

Jeg håber du vinder

Det var en meget glad Jay, der fik invitationen til VM. Men desværre var han og hans familie netop begyndt på deres drømmeferie i USA, og det var ikke muligt, at afbryde den, for at se fodbold.

Men Jay svarede sin ven på YouTube:

Hej, Sammy. Jeg håber, du vinder VM. Sammy, jeg kan desværre ikke komme, men jeg elsker dig stadig meget. Kom så, Sammy, svarede lille Jay på sin video.


 

Også Samaris lagde en hilsen til Jay ud på YouTube

-Dit smil og din støtte giver alle på vores hold styrke. Jeg håber, vi snart ses, sagde Samaras til Jay.

-Jeg er meget, meget stolt over, at du er min ven.


 

 

Så mens Samaras og hans hold spillede kamp mod Costa Rica, nød Jay Beatty sin ferie med mor og far.

Sponsoreret indhold