Det gode liv

Sang til Karolines hjerte

9. november 2011 af Louise Søgaard
Karoline forblev gode venner med sin barndomsven op igennem skoletiden og ungdommen. Men hun fik først øjnene op for Morten som en mulig kæreste, da han sendte en cd og bad hende lytte til sang nummer 7: Er du fri?

Karoline fik et brev med en cd med posten fra Danmark. Det var fra hendes barndomsven Morten. Han bad hende lytte til sin musik, som hun havde gjort så mange gange før, når han havde lavet noget nyt. Men denne gang skulle hun lytte ekstra godt til sang nr. 7.

- Sangen er dedikeret til dig, og jeg er rimelig sikker på, at du forstår den, skrev Morten. Det gjorde Karoline. Teksten lød:

- Jeg tror, jeg må ha' set dig før. Et sted hvor kolde hjerter tør. Mærker varmen fra alle sider. Nu, er det nu? Sig ja eller nej. Kan du mon kende mig fra før, hvis jeg nu spør'? Og sangen fortsatte: Er du fri i nat. Er din sjæl besat, af tanken om at elske helt og alt. Kan du åbne op. Uden at sige stop.

- Da jeg hørte den, blev jeg klar over, at jeg måtte tilbage til Danmark og give os en chance, fortæller Karoline Lindberg fra Tølløse. Hun var 27 år og single, men glad for sit job som programpræsentator for TV3 i England.

Det tog hende et par måneder at få afviklet sit engelske liv, og da hun vendte hjem, stod Morten klar, som han altid havde gjort. De to mødte hinanden første gang i 0. klasse, og i hele deres skoletid var de uadskillelige.

Morten havde mistet sin mor som seksårig, så han nød at tage med Karoline hjem og lege på bondegården, hvor der var både en mor og en far. De to venners yndlingsleg var Robin Hood og Lady Marion ved det knækkede træ, som lænede sig ud over søen. Karoline sad på den knækkede gren som Lady Marion og skulle reddes af sin helt.

- Jeg har været forelsket i Karoline så længe, jeg kan huske tilbage, men jeg passede vist aldrig rigtig ind i hendes liv. Hun havde kun øjne for de større drenge, fortæller 35-årige Morten Bergstrøm Sønder Andersen.

Han var blevet glad den dag, deres lærer i 4. klasse for sjov havde erklæret dem for ægtefolk at være i en time. De to, som sad ved siden af hinanden havde pjattet for meget, og læreren havde lagt hånden på deres hoveder og sagt: Jeg erklærer jer hermed for mand og kone.

Morten havde noteret sig den dag, og årene efter fejrede han den ved at sende Karoline blomster og ønske hende tillykke med bryllupsdagen.

- Jeg synes bestemt ikke, at det var hverken sødt eller sjovt. Tværtimod. Det var både pinligt og irriterende. Fattede han da ikke, at jeg ikke var interesseret i mere end venskab? Et år kom han med den sidste bus om aftenen med blomster, og så var han jo nødt til at overnatte. Vi var teenagere, og jeg gad ham slet ikke, husker Karoline.

I 7. klasse begyndte Morten at spille klaver og indspille sange. I frikvarterene fik han sin bedste ven til at lytte til dem og fortælle, hvad hun syntes.

Det var kærlighedssange fra hans unge hjerte til hendes, og Karoline opfattede ikke budskabet. Hun betragtede kun Morten som sin gode ven og fortrolige.

Læs også: Reportage fra børnehjem: Naomi forladt af mor

Det første kys
Men det skulle ændre sig. Da Karolines mor fyldte 50 år, var Morten blandt gæsterne. Han var jo kommet i deres hjem i så mange år, og Karolines forældre betragtede ham næsten som en del af familien. Den aften skete der pludselig noget.

Karoline fik hjertebanken og blev nervøs i Mortens nærvær. Hun fik samlet veninderne til festen og spurgte dem til råds. Hvad skulle hun dog gøre? De var, modsat Karoline, slet ikke overraskede.

At Morten og Karoline burde være et par, havde de som alle andre set for mange år siden. Det var kun Karoline, som var længe om at se det.

- Jeg samlede alt mit mod og erklærede min kærlighed til Morten til festen, men selv om Morten gengældte mine følelser, turde jeg ikke kysse ham. Næste dag mødtes vi for at se film sammen og tale om, hvordan vi kunne være kærester, når vi altid bare havde været venner, fortæller Karoline.

- Ja! Karoline så Farven lilla, mens jeg vist bare stirrede på skærmen. Jeg kunne kun tænke på, hvordan jeg skulle kysse hende, griner Morten.

Men selv om de fandt sammen den aften, gav hinanden det første kys og datede et par gange, løb deres forhold alligevel ud i sandet. Morten havde før festen planlagt at rejse til USA for at arbejde i halvandet år.

De aftalte at holde kontakten, men fik begge andre kærester, mens Morten boede på den anden side af jorden. Da han så kom hjem, var det Karolines tur til at rejse til England, mens Morten ville bruge lidt tid på at finde sig selv. I stedet brugte han tiden på at lave musik, som altid havde været hans store interesse.

Endelig sammen
Det blev til sangen, som skulle blive soundtracket til deres fælles fremtid. Sangen som fik Karoline til at indse, at han var manden i hendes liv, og at hun måtte give deres kærlighed en chance.

Denne gang mente han det alvorligt, kunne hun høre. Da hun kom hjem fra England, gik det hele stærkt. Parret flyttede sammen i Holbæk, købte et sommerhus og blev gift.

- Det gav os sådan en ro at vide, at vi havde fundet den person, som vi vil bruge resten af livet med, og så kunne vi slet ikke vente med at komme i gang med det liv, forklarer de. 11 måneder efter deres bryllup blev Karoline gravid med deres søn, Albert, som kom til verden i 2006, og ligesom med alt andet var de to så gode til at være forældre sammen, at de måtte have et barn mere.

Det blev til lillesøster Olivia. Hvad der begyndte som en uskyldig leg, da de var små, blev pludselig ramme alvor, men præcis som da Karoline sad i træet som seksårig, og Morten stod nedenfor og spillede helten, kan de to bedste venner stadig grine sammen. Så længe de er sammen, er livet en leg.

Sponsoreret indhold