Det gode liv

Sasha er mit julemirakel

22. december 2010 af Joan Andersen, Foto: Steen Wrem og privat
Under hele graviditeten holdt Susanne sin graviditet skjult. Hun så aldrig en jordmoder eller en læge, blev aldrig scannet. Først den 24. december gik sandheden op for alle, da hun fødte en smuk og velskabt pige. Se det er et rigtig juleeventyr.

Det skete i de dage i december engang. Den dengang 19-årige Susanne Sofie Rasmussen fra Sakskøbing skjulte sin krop og tykke mave i stort, posede tøj. Ingen måtte vide, hun var gravid. Hun havde fået den absurde idé, at hendes forældre ikke ville støtte hende. Så da det lille liv begyndte at spire og maven voksede, skjulte hun sin krop. - Til sidst havde jeg kun et par bukser, jeg kunne passe. Dem vaskede jeg om natten, når far og mor sov. De er døve, så de hørte jo intet, fortæller hun. På caféen, hvor hun arbejdede hver dag, gik hun og trak maven ind. Om aftenen når alle var gået i seng, tog hun tøjet af og studerede sin mave. - Det var ensomt. Nogle aftner tænkte jeg: Hvad skal der nu blive af mig? Andre aftner sparkede hun, og jeg mærkede liv, så drømte jeg om, hvordan det kunne havde været, fortæller Susanne. Under graviditeten tog hun knap 10 kg på. Ingen lagde særlig meget mærke til det, for hendes vægt svingede meget op og ned i de år. Hun fortrængte den uundgåelige afsløring af hemmeligheden indtil den 24. december.

Læs også: Søster redder min jul

Sasha kom til verden
- Jeg havde uro i kroppen og ondt i maven, fortæller hun. Susanne havde fået veer, mens mor stod i køkkenet over julemaden, og far sad i stuen. - Lig dig en time, så går det nok over, sagde faren. Susanne forsøgte at sove, men hun faldt aldrig i søvn. - Mor kom ind med en varmedunk. Lige dér gik det op for mig, at jeg var ved at føde. Jeg magtede ikke at fortælle hende det på tegnsprog, fortæller Susanne, der sendte bud efter sin bror. Endelig lettede hun sit hjerte. - Det er fordi Poul Erik, jeg er gravid, og jeg er nok ved at føde, fik hun sagt. Broren tabte kæben og mistede mælet. Og så kom der fart på. Hun blev hentet af en ambulance og bragt til hospitalet i Nykøbing Falster. Klokken 17.35 blev hun kørt på fødestuen med sin bror ved sin side. - Mit livs julemirakel blev født præcis klokken 18, fortæller Susanne.

Læs også: Tobias fik en far

En hemmelighed blev afsløret
Hun blev tilbudt at bortadoptere pigen, men afslog straks.
- Jeg kiggede ned, og der lå den smukkeste pige. Jeg var mor fra det øjeblik, siger hun. Hun bestemte sig for at kalde pigen for Sasha. Da faren kom for at hente broren på hospitalet og kigge til sin datter, gik sandheden også op for ham.
- Far, er du sur på mig? spurgte Susanne. Han græd. - Hvordan kan jeg være det nu, sagde han. Efter en halv time kørte de hjem og fortalte resten af familien den uventede nyhed. Sasha selv har først fået hele sandheden om sin fødsel for en måned siden.
- Jeg tænkte bare: Wow, siger Sasha, som fylder 11 år her til jul.

[email protected]

Sponsoreret indhold