Det gode liv

SE VIDEO: Jeg er altså dansker

15. juni 2015 Morten Nøhr Mortensen
Hvor kommer du egentlig fra? Det spørgsmål får 24-årige Laila ganske tit, selvom hun er både født og opvokset i Danmark. Svaret leverer hun altid med en fed nordjysk dialekt. - Jeg er fra Danmark, siger hun. Det overbeviser dog langt fra alle. Og når hun så kommer hjem til sin arabiske familie, har hun et andet problem. Her synes de, at hun er alt for dansk.

Laila Latif har arabiske forældre, der er troende muslimer. Intet ville gøre dem mere lykkelige end at se deres datter gå med tørklæde og følge Koranens bud. Men det gør Laila ikke. Hun tror hverken på Gud eller Allah. Og så føler hun sig ærkedansk og taler da også med en charmerende aalborgensisk dialekt. 

LÆS OGSÅ: Familiehund forbydes

- Jeg er opvokset hos en dansk plejefamilie med helt almindelig danske værdier. Jeg opfatter min danske plejefamilie, som min rigtige familie, siger Laila. 

Hun har dog stadig et godt forhold til sin far, der blev skilt fra hendes mor, da hun var spæd.

Ser ikke sin mor

 - Min mor har jeg ikke set, siden jeg var 11. Men min far er stadig en vigtig person i mit liv. Han har altid været der. Og han har efterthånden lært at leve med mig, som jeg er. Jeg er dansker. Danmark er mit hjemland og jeg har også en dansk kæreste, som min far har accepteret, selvom det var svært for ham, siger hun. 

Læs hele historien om Laila i denne uges Ude og Hjemme onsdag den 17. juni 2015

 

Sponsoreret indhold