Det gode liv

Sheena fortryder sit bryllup

7. marts 2012 af Louise Søgaard
Sheena bliver stadig ked af det, når hun tænker på sit bryllup. Hun indrømmer, at hun havde for høje forventninger, og at hendes mand umuligt kunne leve op til dem. Alligevel er de enige om, at alt gik galt, og at de er nødt til at gøre det hele om.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Det var ikke en lykkelig brud, som kom op ad kirkegulvet. Tårerne, som løb ned ad kinderne, var ikke af glæde. De kom fra en ulykkelig kvinde, som kæmpede for at holde masken. Intet var, som det burde være, da det øjeblik, hun havde drømt om så længe, endelig oprandt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Som lille pige dagdrømte jeg om, hvordan min egen kjole skulle se ud, når jeg engang skulle giftes. Jeg er en rigtig bridezilla, og jeg havde så mange forestillinger om, hvordan det perfekte bryllup skulle være, fortæller 25-årige Sheena, som du måske så i TV 2-programmet "Hvad bruden ikke ved".

Sheena havde glædet sig så meget til at stå hvid brud, at hun endda havde oprettet en hjemmeside, som lagde op til den store dag. Der kunne man læse historien om, hvordan hun og 23-årige Thomas mødtes, og der var gjort plads til billederne fra brylluppet.

Men i dag er hjemmesiden slettet. Sheena har ikke lyst til at mindes sin bryllupsdag på nogen måde. Mest af alt har hun bare lyst til at glemme den.

Havde glædet sig
- Jeg var meget overrasket over min egen reaktion. Selve oplevelsen i kirken betød mere for mig, end jeg troede. Jeg vidste jo, hvad jeg gik ind til, når jeg sagde ja til at medvirke i et tv-program, og jeg havde tænkt, at går det galt, så kan vi vel altid gøre det om. Men da jeg så endelig stod der, kunne jeg ikke styre mine følelser, forklarer Sheena. Hun kan stadig blive ked af det, når hun tænker tilbage på dagen.

- Det kan måske lyde som om, at jeg er utaknemmelig. Det er jeg ikke. Jeg er skam meget taknemmelig for den fest, vi fik af TV 2 og det kæmpe arbejde, alle havde lagt i det. Folkene bag programmet var både dygtige, rare og omsorgsfulde. Og det har da heller ikke været så skidt, at det ikke var godt for noget. I dag har jeg indset, at et bryllup ikke behøver at være et show fuld af pomp og pragt for at være et dejligt minde. Det vigtigste er, at man har hjertet med, og at man kan dele den store oplevelse med dem, som betyder mest. Det er derfor, jeg er så ked af vores bryllup. Alt skulle gå så stærkt. Jeg føler, at jeg er gået glip af den glæde, som ligger i at være fælles om at planlægge den store dag. At jeg blot var en brik i et ludospil, fortæller Sheena. Hun er ked af at fremstå som en forkælet kvinde, som ikke kan sætte pris på sin mands indsats.

- Det vigtigste for mig var, at jeg kunne ære min morfar på min bryllupsdag. Jeg ville lægge min brudebuket på hans grav, så jeg græd, da det gik op for mig, at det ikke kunne lade sig gøre. Og jeg kunne ikke stoppe med at hyle igen. Jeg var knust, og det samme var min mormor, som førte mig op ad kirkegulvet. Hun græd lige så meget som jeg. Thomas kunne ikke vide det, men han havde pyntet kirken præcis som til morfars begravelse. Så det gjorde ekstra ondt at blive mindet om den dag, vi sagde farvel til ham, forklarer Sheena.

Læs også: De unge mødre: Line fik nok

Forkert kjole
Men hun var allerede misfornøjet, inden hun skulle møde i kirken. Brudekjolen var slet ikke som Sheena havde drømt om. Hun ønskede sig en kjole med en stor struttende nederdel, og den skulle kun være hvid.

Hun var 40 minutter forsinket til ceremonien i kirken, fordi hun skulle filmes, mens hun fik sat hår. Og da hun endelig stod foran kirken, kunne hun ikke klare flere skuffelser. De tre uger hjemmefra havde været hårde, og nu ønskede hun sig bare hjem.

- Da jeg så hende gå op ad kirkegulvet, så hun ikke ligefrem glad ud. Hun så ulykkelig ud, og jeg blev i tvivl om, om hun ville sige ja, husker Thomas.

Ville bare hjem
Og Sheena giver ham ret. Hun var så ulykkelig og skuffet, at hun ikke kunne smile til folk i kirken på vej ned ad kirkegulvet. Hun gik alt for hurtigt med brudepigerne halsende bag sig.

- Jeg var alt for stresset og ked af det. Så stresset har jeg aldrig følt mig på mit arbejde, og det kan ellers være hektisk, forklarer Sheena. Sheena har indset, at hvad hun havde troet handlede om ydre ting så som hår, kjole, blomster, makeup, bordpynt og lignende, når hun drømte om det perfekte bryllup, i stedet kom til at handle om nogle helt andre værdier.

- I dag kan jeg nøjes med meget mindre. Den dag skulle bare overstås. Jeg gik hele tiden og sagde:

- Jeg vil hjem. Jeg gider ikke mere, for jeg følte mig som en statist i et tv-show. Selv da kameraholdet var kørt, og vi skulle overnatte på det fine slot, ville jeg bare hjem, husker Sheena. Thomas, som havde planlagt alt, forstår alligevel sin kone og giver hende ret.

Vil giftes igen
- Der var mange ting, jeg ikke kunne styre. F.eks. bestemte TV 2, hvor jeg skulle købe kjolen, og de havde ikke sådan en kæmpe kjole, som jeg vidste, at Sheena ville blive glad for. For filmholdets skyld måtte vi også skære bryllupskagen om eftermiddagen, danse brudevals efter forretten, og vi kunne ikke have musik under middagen, forklarer Thomas.

Han er ikke lige så ked af deres bryllup som Sheena. Siden parret mødtes på en ferie i Tyrkiet i 2010, har han lagt ører til alle de forestillinger, som Sheena havde om deres bryllup. Og han forsøgte virkelig at opfylde alle Sheenas ønsker, mens hun boede hos sin mormor i tre uger, så hun ikke kunne blande sig.

- Jeg er så stolt af Thomas, og jeg har virkelig lært noget af denne her oplevelse. Jeg har lært, at Thomas kan alt, hvis jeg bare stoler på ham. Jeg har set, hvordan han kæmper for os, og jeg har fået øjnene op for, hvor stor en kontrolfreak jeg faktisk er. Det har givet mig noget at tænke over. Og så har jeg indset, at det handler om at have ro, så man kan nyde øjeblikket, og at det ikke er de fine ting og detaljer, som gør, at man har hjertet med på sin bryllupsdag, siger Sheena.

Hun fortryder ikke et øjeblik, at hun sagde ja til Thomas. Hun er lykkelig og stolt over, at hun nu er hans. Men de er enige om, at de en dag vil gentage deres løfter til hinanden ved et nyt bryllup, når de engang får råd.

Sponsoreret indhold