Det gode liv

Skiftede karriere efter en drøm: Mine drømme giver mig svar

19. marts 2020 af Joan Andersen. Foto: Gregers Overvad
Michael Rohde følger sine drømme. Drømmene har betydet, at han har skiftet penge ud med lykke. Han droppede en succesrig karriere og et yderst velbetalt job i medicinalindustrien for et liv som selvstændig og forsker i drømme og ubevidst intelligens.

Da Michael var sidst i 20’erne, gik han til psykolog. Han havde en god uddannelse fra handelshøjskolen, et fedt job i medicinalindustrien og en lovende karriere. Men noget var helt galt.

– Jeg blev mobbet i folkeskolen, fra jeg var 10 til 14 år, over at være høj og tynd. De kaldte mig stankelben. Det satte større spor, end jeg var bevidst om. Så jeg har kæmpet en brav kamp hele mit liv for at være ligesom alle andre, for at passe ind i mængden, for ikke at skille mig ud, fortæller 44-årige Michael Rohde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: 23-årig kvinde skrev sos-brev: Holdt fanget og blev udsultet

En af de første gange hos psykologen blev han spurgt:

– Michael, drømmer du om natten? Og hvad drømmer du om?

– Jeg troede ikke, jeg drømte, men jeg havde det tilpas skidt til at være nysgerrig. Jeg var lige kommet ud af et forhold, og jeg følte mig meget alene og ensom, så jeg tænkte, hvis det kan give mig noget, så prøver jeg at gå ind i det.

Huskede en drøm

I to dage gik han rundt og sagde til sig selv, at han rigtig gerne ville kunne huske sine drømme, når han vågnede. Efter de to dage vågnede han med en lille bid af en drøm i hovedet.

– For mig var det en kæmpe åbenbaring. I flere år havde jeg ikke kunnet huske mine drømme. Det var en helt ny dimension for mig, siger han.

– Den helt store ahaoplevelse kom, da vi begyndte at arbejde med drømmene. Der fik jeg den her følelse: ”Det her er en gave til menneskeheden. Hvorfor er der ikke flere, der gør det?”

Det var en kæmpe kontrast til det materialistiske liv, han levede, hvor penge og status betød noget.

De døde babyer

Det tog Michael 10 år at turde at tale åbent om, at sådan en som ham med en lang uddannelse, en rationelt tænkende mand, har taget nogle af de største beslutninger i sit liv på basis af sine drømme.

Beslutningen om at skifte karriere tog han netop på grund af en drøm. Michael var 33 år og salgschef. Der var en plan for hans karriere, og han blev tilbudt et job i hovedkvarteret i USA med bil og bolig betalt og en endnu bedre løn oveni.

Læs også: Sarah med Downs syndrom blev valgt til

– Jeg har en voksende følelse af, at jeg nok skal noget andet. Jeg ved ikke hvad, men jeg er ikke glad, fortæller han.

Han var i tvivl, så han valgte at takke ja til at tage af sted. Han kunne jo altid tage hjem igen.

Samme nat drømte han om en kvinde, som sidder på hug ved en aflang grav. Hun er sørgmodig og trist. Hun græder ikke, men hun er i stor sorg, mens hun sidder og lægger små, blå, kolde babylig i graven. Den ene efter den anden.

– Jeg var begyndt at tale åbent om mine drømme, og nogle af mine handelshøjskolevenner sagde, at jeg ikke skulle fortælle om den der drøm til nogen: ”Folk tror jo, at du er psykopat.” Men det er jo sådan drømme kommunikerer – med billeder, siger Michael.

Forstod drømmen

Den bedste til at forstå en drøm er den, der har haft den.

– For mig er babyer små væsner, der kan vokse op og kan blive til alt muligt. Derfor gør den drøm det meget tydeligt for mig, at ved at fortsætte den karriere så begraver jeg alle mulige andre talenter og udviklingsområder, som jeg har potentiale til.

Alligevel tog han til USA, for han vidste ikke, hvad han ellers skulle efter otte år i firmaet, hvor han var blevet forfremmet igen og igen.

Læs også: To søstres traume: Var vi skyld i vores fars død?

– Jeg har aldrig i mit liv tjent så mange penge og samtidig været så ked af det, som i de halvandet år jeg var derovre, fortælle Michael.

– Jeg begræd simpelt hen de døde babyer. Der var masser af nætter, hvor jeg vågnede og havde ondt i maven. Jobbet sagde mig virkelig ikke noget.

Da de spurgte, om han ville blive tre år mere, havde han drømmen i baghovedet.

– Der er noget andet og bedre til mig derude. De der døde babyer skal genoplives, tænkte han.

Han takkede nej til jobbet og nej tak igen, da de tilbød ham et godt job i Danmark.

Penge eller lykke

– Jeg forstod drømmen lige fra starten, men hvis vi blindt adlyder vores drømme med det samme, så tror jeg, vores liv bliver kaos. Hvis jeg havde takket nej til jobbet i USA, så havde jeg stået i Danmark uden et job og ikke anet, hvad jeg i stedet skulle, siger han.

Idéerne fik tid til at modne. Der gik to et halvt år, før han fandt modet og for alvor skiftede kurs.

– Ingen kunne forstå det. Jeg havde jo en fantastisk karriere foran mig. Men sådan så jeg det ikke.

En karrierecoach hjalp ham på vej. Her fandt han ud af, at han elsker at undervise og inspirere folk. Det giver ham energi i stedet for at dræne ham.

– Ønsket om at arbejde med drømme pressede sig hele tiden på, fortælle Michael.

Læs også: Det føles fantastisk at dø

Han begyndte med et karriereskift til konsulentbranchen, hvor han i fem år var fastansat og underviste i ledelse og projektledelse i hele verden. Derefter startede han som freelancer, hvor han samtidig læste psykologi på Københavns Universitet og endte med en bachelor i psykologi fra Lunds Universitet, hvor han også begyndte at forske i drømme og fik udgivet videnskabelige artikler, som fik omtale i blandt andet magasinet Men’s Health i USA. Det er syv år siden, at han blev selvstændig, men først for et år siden gik han all in og arbejder nu udelukkende med drømme.

– Jeg skulle have et fundament at stille mig op på, siger han.

Og det har han i den grad nu.

– Det føles helt rigtigt, siger Michael.

– Jeg har skiftet penge ud med kærlighed og indre glæde, siger han og fortæller stolt, at han er gift med en brasiliansk sambadanser og biolanalytiker, som han har to børn med.

Sponsoreret indhold